Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021

Gösterim: 606

Stratejik Düşünce Topluluğumuzca "KPSS Semineri ve Kariyer Meslekleri Programı" Düzenlendi

Stratejik Düşünce Topluluğumuz tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin bilgilendirici seminer düzenlendi. Moderatörlüğünü Topluluk Başkanı Harun Semir’in yaptığı programa konuşmacı olarak deneyimli Eğitimci Yunus Kan katıldı. Programda ilk olarak KPSS A ve B grubu hakkında bilgiler veren Kan, soruların konu başlıklarına ilişkin dağılımından da bahsetti. “Kpss sınavına nasıl hazırlanılmalı?” sorusunu cevaplandıran Kan, “Okuyan ve mezun öğrencilerin sınava nasıl hazırlanması gerektiği konusunu ikiye ayıralım. Okuyan bir öğrencinin üçüncü sınıfta başlayarak sağlıklı ve doğru bir temel oluşturduğunda, son senede de alan çalışarak istediği puanları alması mümkündür. Mezun arkadaşlar daha geniş zamana sahip olduğu için planlı bir çalışma ile daha kolay oluyor.” dedi.

“Kaynak seçimi konusunda nasıl kaynaklar tercih etmek gerekiyor?” sorusunu ise Kan, “Kurumsal yayınlar ve bölgeye hitap eden yayınlar vardır. Ulusal ve kendini kanıtlamış olan yayınları tercih etmek önemlidir. Ama çok soru görmek bizi daha çok başarıya ulaştırır. O yüzden elinizden geldiğince yayın bakmaksızın çok soruya ulaşın.” şeklinde cevaplandırdı.

Puan türlerinin ne ifade ettiğine dair bilgiler de veren Kan, “Tercihler neye göre yapılmalı?” sorusuna da cevap verdi. Kan, “Verilen 30 tercih yaparken örneğin 20 kişilik açılan kontenjan varken gidip bir kişilik olan yere başvurmak büyük bir risktir. Bu yüzden en çok uyum sağladığınız başvuruları yapmak doğrudur. Merkezi atamada da ise sadece güvenlik soruşturması vardır. Sonrasında tercih yapılan yerde ve konumda işe başlanır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken bu kurumun kılavuzunda atama hakkının var olmasıdır.” diye konuştu. Programın sonunda ise sınava hazırlananlara Kan, “Konunun özeti olarak doğru ve planlı çalışma bizleri iyi yerlere getirir. Pes etmeyin.” şeklinde tavsiyede bulundu.


Fotoğraflar