Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020

Tarih Araştırmaları Topluluğumuz Tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Programı Düzenlendi

Tarih Araştırmaları Topluluğumuzca "Vefatının 82. Yılında Atatürk'ü Anmak" konulu online söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Tarih Bölümü Arş. Gör. Melike Batgıray Abboud'un yaptığı söyleşiye  Üniversitemiz Tarih Bölümü, Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Resul Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

Yavuz programda ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü ulusal kahraman olarak ortaya çıkış sürecini ele aldı. Atatürk'ün milletine örnek bir lider olduğuna vurgu yapan Yavuz, " Mustafa Kemal Çanakkale Savaşı'nın en kritik anlarında verdiği kararlar ile savaşın seyrini değiştirmiştir. Savaşta hem diplomatik, hem de gerçek bir lider olduğunu ortaya koymuştur. Bunu bizler liderimizi övmek için demiyoruz. Bugün uluslararası arşivlere bakıldığında O'nun bu milletin bir talihi olduğu görülmektedir." dedi.

Topluluğumuzun tarihe ışık tutan online söyleşilerini @tariharastirmalari Instagram hesabından takip edebilirsiniz.