Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020

Tarih Araştırmaları Topluluğumuz Tarafından "Malazgirt'ten Büyük Taarruz'a" Konulu Online Söyleşi Düzenlendi

Moderatörlüğünü Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarih Bölümü Arş. Gör. Safa Furkan Karacakaya'nın yaptığı söyleşiye Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Kurtuluş Demirkol konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Türk tarihinden detaylı bir şekilde bahseden Demirkol, Türklerin zaman içinde devletlerinin isimlerini ve rejimlerini değiştirdiklerini ancak Türk tarihinin bütünlük arz ettiğini vurguladı.

Demirkol, “Osmanlı Devleti Türk Devletlerinin şahikasıdır. Osmanlı Devleti’nin Savaş stratejisinin gereği Türk tarihinde Ağustos ayı zaferler ayı olarak geçmektedir. 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan tarafından Malazgirt Meydan Muharebesi kazanılmıştır. Büyük Taarruz da 26 Ağustos 1922 tarihinde başlamıştır. Bu tarih tesadüf değil, Mustafa Kemal Paşa’nın bilinçli seçtiği bir tarihtir. Bu Türk tarihinin ve Türk devlet adamlarının süreklilik arz ettiğinin göstergesidir.” dedi.  Topluluğumuzun tarihe ışık tutan online söyleşilerini @tariharastirmalari Instagram hesabından takip edebilirsiniz.

Söyleşiyi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.