Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020

Gösterim: 1412

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar’ın “Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler” Adlı Kitabı Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile Üniversitemiz Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar’ın editörlüğünü yaptıkları  “Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler” adlı kitap yayımlandı.


Editörlüğüne Necmi Gürsakal ve Sefa Takmaz’ın da katkıda bulundukları kitap, teknoloji ve küresel ekonomi arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Küreselleşme ve teknoloji  içinde yaşadığımız dünyayı olumlu ve olumsuz anlamda sürekli biçimlendiren iki faktör. Teknoloji küreselleşmeyi küreselleşme de teknolojiyi tetikliyor. Tasarım ABD’de üretim Çin’de yapılabiliyor. Bir otomobil, parçaları çeşitli ülkelerde üretilip, başka ülkelerde bir araya getirilerek üretilebiliyor. Her gün farkına bile varmadan yeni ağların parçası olunuyor. İşte bu çerçevede, küreselleşen dünyada yeni teknolojiler konusunu ele alan bu eserin akademik hayata önemli bir katkı sunacağına inanıyor, eserin yazarları olan Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Üniversitemiz Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi, Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar, Necmi Gürsakal ve Sefa Takmaz’ı tebrik ediyoruz.


Fotoğraflar