Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022

Gösterim: 575

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Gerçekleşti

Trakya Üniversiteler Birliği 10. yıl etkinlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı gerçekleşti. TÜB üyesi üniversitelerde yapılabilecek sosyal sorumluluk çalışmaları ile ilgili görüş alışverişi yapmak üzere çevrimiçi olarak düzenlenen çalıştaya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay, Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin rektör yardımcıları ile akademik ve idari personeller katıldı.
Çalıştayın açılış ve takdim konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Üniversitesi Sosyal Sorumluluk çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka, sosyal sorumluluğun üniversitelerde kurumsal bir çatı altında yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, üniversitelerinde bu konu ile ilgili yapılan çalışmalardan örnekler verdi. 
Açılış konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz konuşmasında sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem verdiğini, 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin Üniversitemiz için sosyal sorumluluk yılı ilan edildiğini, öğrencilerimizin gönüllülük dersi kapsamında sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiğini aktardı. Sosyal sorumluluğun hem ülkemizde hem de dünyada giderek önem kazandığına vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, sosyal sorumluluk çalışmalarının öğrencilerin hem eğitim hayatlarında hem de işe alım süreçlerinde oldukça önemli bir kriter olduğunu, bu tarz çalışmaların yakın bir zamanda üniversitelerin vazgeçilmez unsurlarından olacağını ve TÜB olarak bu alanda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.
Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşması sonrası Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve TÜB Dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür de sırayla birer konuşma gerçekleştirdiler.
Çalıştay, “Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” başlığı altında Üniversitemizden Doç. Dr. Fatih Altun, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Trakya Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ertan Varlı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Serkan Aydın ve Kırklareli Üniversitesinden Öğr. Gör. Mustafa Helvacı’nın sunumları ve fikir alışverişleri ile devam etti.
“Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 1. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” değerlendirme ve soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Fotoğraflar