Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2024

Gösterim: 365

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” Düzenlendi

Üniversitemizin üyesi olduğu Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” çevrim içi olarak düzenlendi.

Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı’na Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Harun Özbay, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras, moderatör olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Enerji Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Öğr. Gör. Dr. Savaş Gürdal, sunumları ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hüseyin Şanlı, ve Doç. Dr. Sıla Barut Gök, Trakya Üniversitesi’nden Çevre Mühendisi Tuba Doğru, Kırklareli Üniversitesi Arş. Gör. Bekir Adem Çakmakçı, Trakya Üniversiteler Birliğine üye üniversitelerin yanı sıra ülkemizin önde gelen üniversitelerinden enerji alanında çalışan çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin, açılış konuşmasını yapan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Sürdürülebilir Enerji ve Yeşil Kampüs Çalıştayı” ile günümüzün en stratejik konusu olan mevcut enerji kaynaklarımızın hem etkin hem verimli kullanılması ve sürdürülebilir enerji ile bir gelecek inşa etmenin öneminden bahsetti. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın ve bu yatırımları planlamanın kritik önem taşıdığı  önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kalifiye insan yetiştirerek genç girişimci ve bu alanda çalışmak isteyen teknik ekibin teşvik ederek enerji alanındaki çalışmaları desteklediklerini belirtti.

Çalıştayda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Harun Özbay, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çatı Üstü GES Planlaması” konulu sunumunu yap işlet devret modeli ile Üniversitemizde yapılan uygulamaları anlattı. 

Çalıştayın soru-cevap bölümü, katılımcıların konu ile ilgili soru, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.


Fotoğraflar