Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019

Gösterim: 820

Türk Tarih Topluluğumuz Tarafından "Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan, Tarihsel Süreçte Doğu Türkistan'da Yaşananlar" Konulu Panel Düzenlendi

Türk Tarih Topluluğumuz tarafından "Geçmişten Günümüze Doğu Türkistan, Tarihsel Süreçte Doğu Türkistan'da Yaşananlar" konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü üniversitemiz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Resul Yavuz' un yaptığı panele Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alimcan İnayet ve Doğu Türkistan Vakfı Sabık Kültür Kolları Başkanı Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı konuşmacı olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ve Doğu Türkistan Milli Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Panelde ilk olarak öğrencimiz Fatih Bağıt "Doğu Türkistan" adlı şiir okudu.

Panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Alimcan İnayet oldu. İnayet konuşmasında Doğu Türkistan isminin ne zaman ve nasıl ortaya çıktığından ve tarihsel süreçte neler yaşadığından detaylı bir şekilde bahsetti. Doğu Türkistan Vakfı Sabık Kültür Kolları Başkanı Dr. Ferhat Kurban Tanrıdağlı ise konuşmasında Doğu Türkistan'ın geçmişten günümüze gelinceye kadar geçen sürede yaşadığı zorlu süreçle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Öğrencilerimizin ilgi ile takip ettiği konferans konuşmacılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.