Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2023

Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nda Sporcumuz Emin Başer Üçüncü Oldu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ilk kez düzenlenen Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası'nda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizden Emin Başer üçüncü oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de teşrifleriyle Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi'ndeki çayırda Spor Toto Teşkilatı’nın destekleriyle ilk kez gerçekleştirilen şampiyonaya, 8 üniversiteden 62 pehlivan katıldı. Başpehlivanlık boyunda ise 8 güreşçi mücadele etti.
Dereceye giren pehlivanlara madalyaları Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay,  ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Güreş Ağası Seyfettin Selim tarafından takdim edildi.
Geleneksel halk oyunları ve mehteran gösterinin sergilendiği etkinlikte Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nurettin Konar da hazır bulundu.