Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019

Türkoloji Topluluğumuz Tarafından "Tütmeye Devam Eden Buhurdan: Yahya Kemal” Konulu Konferans Düzenlendi

Türkoloji Topluluğumuz tarafından "Tütmeye Devam Eden Buhurdan: Yahya Kemal” konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapılan konferansa İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Samsakçı  konuşmacı olarak katıldı. Samsakçı konuşmasında öncelikli olarak Yahya Kemal’i daha yakından tanımak adına hayatından bahsetti. Yahya Kemal'in eğitiminden ve düşüncelerinden de bahseden Samsakçı, “Yahya Kemal’e göre insanlar Batıdan bilgi almalı ama memleketten ayağını kesmeli” dedi. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans konuşmacıya verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.