Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019

Gösterim: 1271

Üniversitemiz Bandırma Belediyesi'nin Düzenlediği "Kent Ulaşımı, Trafik ve Otoparklardaki Problemlerin Aşılmasında STK’ların Rolü ve Görevler" Çalıştayına Katıldı

Bandırma Belediyesi tarafından Kent İçi trafik sorunlarının ele alındığı “Kent ulaşımı, trafik ve otoparklardaki problemlerin aşılmasında STK’ların rolü ve görevleri” konulu çalıştay düzenlendi. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Av.Tolga Tosun, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, Muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı çalıştaya üniversitemiz adına Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Tektaş ve Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Taylan Engin iştirak etti.

Moderatörlüğünü Şehir Plancısı Belediye Meclis Üyesi Yalçın Cömert'in gerçekleştirdiği toplantıya Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanırken açılış ve protokol konuşmalarını ise Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar gerçekleştirdi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma’nın sanayisi, ekonomisi ve sosyo-kültürel yapısıyla her geçen gün daha da büyüyen bir kent olduğunu belirterek buna bağlı olarak nüfus yoğunluğun da hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Nüfus artışıyla birlikte trafikteki araç yoğunluğunda bir paralellik olduğunun altını çizen Başkan Tosun, bu sürecin kent içi trafik yoğunluğu noktasında ciddi sorunları beraberinde getirdiğini ifade etti. 

Başkan Tosun: “Kentimizin önemli sorunlarının başında trafik ve ulaşım sorunu geldiği için bugün burada konunun tarafları olarak ilgili STK ve Kurum temsilcileri, Meclis Üyelerimiz ve Mahalle Muhtarlarımızla sorunların tespitini yapmak ve çözüm önerilerini ortak akılla belirlemek adına bir araya gelmeyi önemli bir adım olarak görüyorum" diye konuştu. 

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ise yaptığı konuşmada, düzenlenen çalıştayın öneminden bahsederek Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemle birlikte daha uyumlu çalışarak kentin başta trafik ve ulaşım sorunlarına çözüm üreteceklerine inandığını söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Şehir Plancısı Yalçın Cömert tarafından önceki yıllarda hazırlanmış olan Bandırma Trafik Master Planı üzerinden kent içi trafik sorunları, yaya ve araç trafiğinin yoğunluğu, mevcut sorunlar ve çözüm önerilerini ele alan bir sunum gerçekleştirildi. Sunum kapsamında kentimiz Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve diğer caddelerdeki trafik yoğunluğu ve bunun için çözüm önerileri, bazı caddelerde yer alan sinyalizasyonların yeniden düzenlenmesi ve bazı noktalara yeni ışıklandırmanın yapılması, kavşak düzenlemelerini ele aldı.

Üniversitemiz Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet Tektaş'da çalıştayda bir sunum gerçekleştirdi. Tektaş yaptığı sunumda, Bandırma’nın öncelikle yayalaştırma çalışmalarının yapılmasının önemini belirterek kent merkezindeki araç yoğunluğun azaltılması adına bir ön çalışmasının gerekliliğini ifade etti. Tektaş'ın, kent içi toplu taşıma araçlarının yeni bir düzenlemeyle yeni hatlar ve yeni ring hatlarının tespit edilmesi ve uygulamaya alınması gerektiğine vugu yapan sunumu çalıştaya katılanlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Çalıştayda üniversitemiz adına bir diğer sunumu ise Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlimiz Dr. Taylan Engin gerçekleştirdi. Engin, konuşmasında yayalaştırmalar için bir çalışma yapılması gerektiğini ifade ederek ulaşım konusunda nitelikli bir Toplu Taşıma Araç Sisteminin oluşturulması ve yeni otopark alanlarının oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Çalıştayda, kentin sorunlarının ortak akıl ile çözümü konusunda birlikte hareket edilmesinin önemine vurgu yapılarak, STK’lar ve Kurum Temsilcileri tarafından trafik sorunlarına yönelik tespitler ve çözüm önerileri ele alındı.


Fotoğraflar