Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2021

Gösterim: 737

Üniversitemiz Bandırma Kaymakamlığı Himayelerinde Gerçekleşen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Törenlerine Katıldı

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde Üniversitemiz ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilk tören Bandırma Şehitliği’nde gerçekleşti. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Serel ile ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen programda şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunularak şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

Öğle namazına müteakip Haydar Çavuş Camii’nde şehitler için okunan mevlid-i şerif sonrasında şehit ve gazi yakınlarının onuruna Bandırma Kaymakamlığı tarafından yemekli program düzenlendi.

 

"5. Yılında Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz akşamında düzenlenen Demokrasi nöbeti ile devam etti. Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde Üniversitemiz ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile düzenlenen anma programı Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Tarakçı, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Alparslan Serel, Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz, Bandırma ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Üniversitemiz personeli ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, belgesel ve sinevizyon gösterimleri ile devam eden program Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları, 00:13’de camilerden okunan selaların dinlenmesi ve sonrasında şehit ve gazilerimiz için edilen dualar ile son buldu.