Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020

Gösterim: 1186

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Tarafından “Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası” Düzenlendi

Üniversitemizin geçen yıl da ev sahipliğini üstlendiği, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen  “Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası” Bandırma General Balcı Çamlığı parkurunda gerçekleştirildi. Şampiyonaya kadınlarda 62 sporcu ile 11 takım, erkeklerde 106 sporcu ile 17 takım, 28 karma sporcu ve 7 takım olmak üzere 30 üniversiteden toplam 196 sporcu iştirak etti. 


Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, bu tür sportif faaliyetlere katılımcı sayısı olarak 54. sırada yer alan Üniversitemizin, önümüzdeki senelerde de buna benzer sportif etkinliklerde bulunacağını belirtti ve bu yıl Spor Bilimleri Fakültemizin hayata geçirileceğini planladıklarını ifade etti.


Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ise organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, sporculara başarılar diledi.


Kadınlar 7 bin 500 metre yarışlarında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Nuran Satılmış birinci, Muş Alparslan Üniversitesi’nden Derya Kunur ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Fatma Demir üçüncü oldu. Kadınlarda takım halinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi birinciliği, Muş Alparslan Üniversitesi ikinciliği, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi üçüncülüğü elde etti.


Erkekler 9 bin metrede, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden Fetene Alemu Regasa birinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Turgay Bayram ikinci, İstanbul Marmara Üniversitesi’nden Murat Emektar ise üçüncü sırayı aldı. Erkeklerde takım halinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi birinci, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ikinci, Kayseri Erciyes Üniversitesi üçüncü oldu.


Yarışlar sonunda derece alan sporcu ve takımlara madalya ve kupaları verildi.


Fotoğraflar