Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019

Gösterim: 1091

Üniversitemiz Merkez Yerleşkesinde “15 Temmuz Şehitler Ormanı” Açılışı ve Fidan Dikim Töreni Gerçekleşti

Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında merkez yerleşkemizde “15 Temmuz Şehitler Ormanı” açılışı ve fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

“15 Temmuz Şehitler Ormanı” açılışı ve fidan dikim törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız, Genel Sekreterimiz, Üniversitemizin akademik ve idari yönetimiyle birlikte Bandırma İlçe protokolünden Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yoğun katılım göstererek fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir törende yaptığı konuşmada “Hain darbe teşebbüsüne sahne olan 15 Temmuz 2016 tarihi, hiç unutmamamız ve hiç unutturmamamız gereken ve tarihimizde kara bir leke olarak yerini alan bir gündür. 15 Temmuzda darbe teşebbüsünde bulunan hainlere milletimiz gereken cevabı göğsünü siper ederek vermiş ve şanlı bir tarih yazmıştır. Milletimiz 251 şehit ve yüzlerce gazi vererek bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Bugün burada hem ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip ormanlarımıza yeni fidanlar katmak hem de 15 Temmuzda milletimizin hainlere karşı gerçekleştirdiği bu şanlı direnişi unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla ‘15Temmuz Şehitler Ormanı’ açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Merkez yerleşkemizde yeni dikilecek 251 fidan ile birlikte 1.500 ağaçtan oluşan bir ormana sahip olacağız.” dedi. Rektörümüz konuşmasını böyle bir kara günün bir daha yaşanmaması temennisiyle bitirdi.

15 Temmuz Şehitler Ormanının Açılışının yapılması sonrasında 15 Temmuzda bağımsızlığımız ve demokrasimiz için canlarını veren 251 şehidimiz adına 251 fidan dikimine geçildi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bu kapsamda 15 Temmuz kahramanı olan Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir künyeli fidanın dikimini gerçekleştirdi.


Fotoğraflar