Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019

Gösterim: 833

Üniversitemiz Öğrencilerine Yönelik Olarak Merkez Yerleşkemizde “B17 Gençlik Festivali” Düzenlendi

Üniversitemizin geleneksel olarak düzenlediği “#B17 Gençlik Festivali”, bu yıl da birbirinden güzel etkinlikleriyle Merkez Yerleşkemizde gerçekleştirildi.

Kültür, sanat ve spor etkinliklerine, sosyal aktivitelere ve ödüllü yarışmalara ev sahipliği yapan “#B17 Gençlik Festivali”nin ilk gününde, Felsefe Topluluğumuzun organizasyonu ile Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda “Ölü Ozanlar Derneği Film Gösterimi” yapıldı. Öğrencilerimizin beğeni ile izlediği film gösteriminin ardından Rektörlük Fuaye Alanımızda 2018 - 2019 eğitim-öğretim yılında üniversiteler arası spor turnuvalarına katılan öğrencilerimizin fotoğraflarından oluşan “BANÜ’de Spor Amatör Spor Fotoğrafçılığı Sergisi” düzenlendi.

Serginin ardından ise Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda alanında önemli başarılar yakalayan sporcuların katılımı ile “Nasıl Başardılar?” söyleşisi gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü ultra maraton koşucuları olan Elana Polyakova, Alper Dalkılıç ve Erkan Bacak’ı Ata Tan’ın moderatörlüğünde misafir ettik. Söyleşide öğrencilerle buluşan sporcular ultra maratondaki sporcularda olması gereken özelliklerden,  sporcuların nasıl beslenmeleri gerektiğinden ve antrenmanların nasıl olmasıyla ilgili önemli bilgiler verdiler. Maraton koşuları hakkında detaylı bilgilerin de verildiği söyleşide ultra maraton yarışmasında yarışmacıların en az 50 km ile 80 km arasında mücadele ettiğinden ancak 100 km ve 160 km olan maraton koşuları da bulunduğundan bahsedildi. Sporcuların yakaladıkları başarıyla ilgili bilgilerin de verildiği söyleşi öğrenciler için ufuk açıcı oldu. 

Öte yandan ise tüm gün boyunca etkinlik alanında kurulan platformlarda okçuluk ile golf branşı ile tanışma fırsatı yakaladı. Bu spor branşları hakkında temel bilgileri öğrenme şansı elde eden öğrencilerimiz keyifli vakit geçirdi. Ayrıca etkinlik alanında öğrencilerimizin yoğun katılımı ile dart turnuvası düzenledi.

İki gün boyunca etkinliklerin aralıksız sürdüğü #B17 Gençlik Festivali bünyesinde bilek güreşi turnuvasında 40 sporcu mücadele etti. Erkeklerde toplam 5 ayrı sıklet oluşurken kadınlar tek sıklette mücadele ettiler. Sıkletler erkeklerde; 55kg, 65kg, 80kg, 90kg ve 90+kg sıkletleri açılırken kadınlarda ise;  55kg+ tek sıklet açıldı. Sporcuların kıyasıya mücadele verdiği müsabakalarda sonucunda sağ ve sol kolda dereceye girenler belirlendi. Başından sonuna kadar fair-play bir ortamda düzenlenen turnuva sonunda dereceye girenlerin madalyalarını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe takdim etti. Festivalde ayrıca 3x3 steetball turnuvasında 15 takım mücadele etti. Çekişmeli geçen çeyrek ve yarı finallerden sonra finale çıkan takımlar belli oldu. 3 Mayıs’ta düzenlenen finalde ise  Wolf  üçüncü, Ödemiş Spor ikinci, Toma Takımı ise birinci oldu. Müsabakanın ardından tüm takımlar birbirlerini tebrik ederek dostluk mesajı verdi. Festivalin ilk gününde ayrıca PUBG Mobile Campus Cup Final Karşılaşması, Gaming e-Spor Zirvesi, Tenis Rektörlük Kupası Final Maçı düzenlendi.  2.Si Düzenlenen Pubg Mobile Campus Cup’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 33 takımın katıldığı Pubg Mobile Campus Cup’da 150’den fazla öğreci mücadele etti. Online elemeler sonrasında finale 6 takım 24 oyuncu kaldı. Konferans salonunda yapılan final karşılaşmasında No Scope takımı kupanın sahibi oldu.

Akşam olduğunda ise öğrenciler Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi, Big Band Orkestrası Pop Müzik Konseri, BKM. OKL. ve EĞT. MRK. Bölge Bando Komutanlığı ve BANÜ Müzik Topluluğu’nun Unplugged dinletileri ile keyifli anlar yaşadı.

Festivalin ikinci gününde ise sabah Felsefe Topluluğumuzun organizasyonu ile “12 Kızgın Adam Film Gösterimi” yapıldı. Etkinlik alanında ise birçok farklı etkinlik yapılmaya devam edildi. Tüm gün boyunca okçuluk, golf, dart ve pedalsız bisiklet turnuvaları yapıldı. Öğleden sonra ise madde bağımlılığıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu ve Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan “Bağımlılık” isimli kısa film gösterimi yapıldı. Kısa film izleyicilerden büyük beğeni topladı.

İkinci günde de sportif etkinlikler aralıksız devam etti. Bu kapsamda Rektörlük Kupası Voleybol Final Maçı düzenlendi. 23 Nisan - 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında #B17 Gençlik Festivali bünyesinde Enerji-Sa Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen 11 takımın mücadele ettiği turnuvanın finalinde Saklıköy Takımı ile Izdırap Verenler Takımı birincilik kupası için kıyasıya mücadele verdi. Turnuva sonucunda takım sıralamaları  1.Saklıköy 2. Izdırap Verenler 3. Talebeler Voleybol Takımları oldu. Turnuva sonucunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren oyuncular ile takımlara madalyalarını ve şampiyon olan takıma Şampiyonluk Kupasını Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe taktim etti.

B17 Gençlik Festivali’nin son akşamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Müzikal Mutfak organizasyonu ile Grup Konsatre’nin konseriyle festivalimiz tamamlanmış oldu. İki gün boyunca çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan festivalde öğrencilerimiz gönüllerince eğlendiler.