Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022

Üniversitemiz Paydaşlığı ve Ev Sahipliğinde Düzenlenen Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu Başarıyla Gerçekleşti

Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir Kent Konseyi tarafından koordine edilen, Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı ve ev sahipliğini yaptığı Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 2022 “Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik” temasıyla Grand Asya Otel’de gerçekleştirildi.

Açılış oturumu Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz, aynı zamanda Kyzikos Antik Kenti Kazı Ekibi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tercanlıoğlu ve sempozyum paydaşı kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda ülkemizin farklı üniversitelerinden, alanında uzman akademisyenler tarafından arkeolojik kazılar, Balıkesir ve çevresindeki antik şehirler ve kazılardaki son keşifler üzerine hazırlanmış bildiri sunumları gerçekleştirildi.