Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2019

Gösterim: 921

Üniversitemiz Tarafından 15 Temmuz En Uzun Geceydi” Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından "15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz En Uzun Geceydi” konulu panel düzenlendi.

Panele Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, ilçe protokolü, üniversitemiz öğretim elemanları ve personeli ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Programın açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Rektörümüz yapmış olduğu konuşmada “3 yıl önce 15 Temmuz akşamı bu aziz milletin iradesine bir suikast yapılmak istenmiştir. O gece, milletin iradesinin temsilcisi olan millet meclisimiz bombalanmış, darbeye direnen 251 vatandaşımız şehit edilmiş, 2.200’den fazla insanımızda gazi olmuştur. Biz 15 Temmuz’u Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla, kararlılığıyla atlattık. Biz 15 Temmuz’u milletimizin Allah’a inancıyla, kendine güveniyle, kahramanlığıyla, direniş ve var oluş ruhuyla atlattık. Türk milleti bütün imkânların tükendiği noktada bile yeniden şahlanış için ruhunda nasıl bir ateş taşıdığını tüm dünyaya bir kere daha göstermiştir. Yüce Allah bir kez daha bu aziz milleti böylesi alçakça bir darbe girişimi ile karşı karşıya bırakmasın, bu milletin ve mazlum dünya milletlerinin istikbalini karartmasın.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in açış konuşmalarından sonra sonrasında panele geçildi. Panelimiz, Dr. Öğr. Üyesi Hamit Akçay’ın moderatörlügünde, televizyon programlarından da yakinen tanınan gazeteci-yazar Kemal Gümüş, hain terör örgütünün kumpası nedeniyle hayatının bir kısmını hapishanede geçirmiş olan gazeteci-yazar Yakup Köse ve ülkemizin tarihine kara leke olarak geçen o en uzun gecede bağımsızlığımıza, milli irademize kasteden hain terör örgütüne karşı göğsünü siper eden 15 Temmuz Gazimiz Yusuf Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşti. Panelistler konuşmalarında 15 Temmuz gecesi yaşananları ve yaşadıklarını kendi perspektiflerinden dinleyicilerle paylaştılar.

Düzenlenen panelin bitiminde, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Panelin moderatörü ve Üniversitemiz Dr. Öğt. Üyesi Hamit Akçay ile gazeteci-yazar Kemal Gümüş’e plaket takdiminde bulundu. Gazeteci-yazar Yakup Köse ve 15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi’ye ise plaketleri Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay tarafından takdim edildi.

Panelimiz plaket takdimleri ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.