Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2022

Gösterim: 1056

Üniversitemiz Tarafından “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” Etkinliği Düzenleniyor

Üniversitemiz, Milli Mücadelemizde son kurşunun atıldığı Bandırma’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde “İlk Adımdan Son Kurşuna Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu” etkinliği düzenliyor. 

Milli Mücadelemizin ilk adımını taşıyan ve Samsun’da bulunan Bandırma Vapuru’ndan başlayıp Bandırma Son Kurşun Anıtı’nda tamamlanacak olan etkinlik 5 gün sürecek. Etkinlik 100 metrekarelik bayrağımızın 13 Eylül Salı günü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır tarafından Bandırma Vapuru önünde gerçekleşecek seremoni ile milli bisikletçimiz Levent Atıl’a teslim edilmesiyle başladı. Milli bisikletçimiz tarafından teslim alınan bayrağımız, milli mücadele güzergâhındaki 5 günlük bir bisiklet yolculuğu ile düşmana karşı son kurşunun atıldığı Bandırma’ya getirilecek. 17 Eylül Cumartesi günü Üniversitemizin Bisiklet Topluluğu tarafından Merkez Yerleşkemizde karşılanacak olan bayrağımız yerleşkemiz bahçesinde meşaleler eşliğinde açılacak.

Programın devamında Bisiklet Topluluğumuz tarafından Bandırma Son Kurşun Anıtı’na çıkartılacak olan şanlı bayrağımız Üniversitemiz öğrencileri tarafından bir kez daha açılarak görsel bir şölen gerçekleştirilecek ve milletçe kazanmış olduğumuz büyük zaferin coşkusu yeniden yaşatılacak.