Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2020

Gösterim: 1095

Üniversitemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü “Balıkesir Gökköy Lojistik Merkezi”ne Gezi Düzenledi

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Aydın’ın yönetiminde Balıkesir Gökköy Lojistik Merkezi’ne 17.02.2020 tarihinde, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine yönelik eğitim amaçlı bir ziyaret gerçekleştirildi.

Eğitim, TCDD Taşımacılık A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Habil Emir tarafından Merkez Müdürlük binasında verildi. Eğitimde lojistik merkezlerin önemi, gerçekleştirdikleri faaliyetler, Türkiye’deki lojistik merkezlerin genel işleyişi, bölgemiz lojistik merkezlerin dağılımı ve faaliyetleri, Gökköy Lojistik Merkezi’nin faaliyet ve etkinliği, 6461 sayılı “Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında” kanun içeriği ve TCDD Taşımacılık A.Ş. hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerimiz daha sonra lojistik bakım onarım deposu ve lojistik sahasına ziyarette bulundu. Lojistik bakım onarım deposunda öğrencilerimize ilgili birim amirlerince lokomotif, vagon ve demiryolları ile ilgili bilgiler verildi. Depodan lojistik sahasına inen öğrencilerimiz burada yerinde uygulamalı olarak yapılan kara ve demir yolu entegrasyonu, elleçleme ve konsolidasyon faaliyetlerini inceledi.

İzmir Bölge Müdürü Habil Emir, Gökköy Lojistik Merkez Müdürü Hasan Şahin, Araç Depo Müdür Vekili Bülent Gürtekin ve akademisyenlerimiz Doç. Dr. Hatice Aydın, Dr. Öğr. Üyesi Senem Nart, Arş. Gör. Ahmed Yusuf Saruhan, Arş. Gör. Hayrullah Altınok ve öğrencilerimiz lojistik merkezlerin performanslarının yükseltilebilmesinin gerekliliği ve yapılması gerekenler hakkında istişarede bulundu. Ayrıca akademisyenlerimiz ve Bölge Müdürü Habil Emir, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile TCDD taşımacılık arasında ileride yapılabilecek projeler ve işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundular.


Fotoğraflar