Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2022

Üniversitemiz, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) Tarafından Gerçekleştirilen “Uzaktan Eğitimde Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA)”nda İstikrarlı Yükselişini Sürdürdü

29 yıllık bir akademik birikim üzerine inşa edilen ve “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” mottosunu benimseyen Üniversitemiz, devlet üniversiteleri arasında akademik başarıda ve öğrenci memnuniyetinde üst sıralarda yerini almaya devam etmiştir.

“Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Araştırması” (DÜS-2020) sonuçlarına göre yükselişini her geçen yıl sürdüren Üniversitemiz, akademik performansta köklü birçok üniversiteyi geride bırakarak devlet üniversiteleri arasında 28. sırada yer almayı başarmıştır. Diğer yandan, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”na (TÜMA-2021) göre ise, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi “Devlet Üniversiteleri Genel Memnuniyeti” kategorisinde 24’üncü sırada yer alarak başarılı bir performans göstermiştir.