Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019

Gösterim: 1444

Üniversitemiz ve Komsija-Balkan Entellektüelleri Birliği İşbirliği ile Düzenlenen 6. Akdeniz Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (MECAS VI) İtalya’da Gerçekleşti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Komsija-Balkan Entellektüelleri Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen MECAS VI (Sixth Mediterranean Social Sciences Congress) kongresi 3-5 Eylül 2019 tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde başarılı bir şekilde tamamlandı.

Holiday Inn Assago otelde düzenlenen kongrede 13 ülkeden ve 36 üniversiteden gelen katılımcılar, 58 sözlü ve poster bildirisi sundu. Kongrenin açılışını Üniversitemizi temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Kahya yaptı. Kongrenin açılış oturumunda sunumları ise La Sapienza Roma Üniversitesi’nden Dr. Marko Morini “‘Unholy Alliances’ and ‘Strange Bedfellows’ Coalitions in the EU: A consequence of the Economic Situation of the Country?” ve Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Mehmet B. Piker “EU after Brexit and its Impact on Turkey and Candidate Countries from Balkans” başlıklı sunumlarıyla yaptı. 

Rektörümüz Prof Dr. Süleyman Özdemir’in onur kurulunda yer aldığı konferansta, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Edip Örücü, Prof. Dr. Serap Palaz, Prof. Dr. Özcan Karahan ve Doç. Dr. Hatice Aydın bilim kurulunda yer aldı. Ayrıca üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Celil Aydın da düzenleme kurulunda üniversitemizi temsil etti.

Konferansta üniversitemiz öğretim üyelerimizden, Doç. Dr. Harun Yıldız “Bibliometric Analysis of Studies Related to Political Skill”, Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk “Economic Effects of Urban Mining and Turkey”, ve Araştırma Görevlisi Esra Tani “Bibliometric Analysis of Studies Related to Freedom of the Press” başlıklı tebliğleri sunarak katkıda bulundular.
Ekonomi, Finans, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Felsefe, Psikoloji, Kültürel Araştırmalar, Hukuk ve Kriminoloji, Eğitim, Tarih, Coğrafya, Sanat Tarihi, Turizm, Balkan Dilleri, Siyasal Bilimler ve Sosyal Bilimlerin diğer tüm alanlarına açık olan konferansta: Enerji Politikaları, Avrupa Birliği ve Balkanlar, Küresel Ekonomik Kriz ve Balkanlar, Balkanlar’daki İşgücü Piyasası, Akdeniz ve Balkan Tarihi, Balkanlar’daki Siyasi İstikrar, Mülteci Sorunları, Balkanlar’daki Güvenlik Sorunları, Sosyal Politika ve Düzensiz Göç ve Geçiş Ekonomileri konularında tebliğler sunuldu.