Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2023

Gösterim: 1497

Üniversitemizde 2022-2023 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı ve Akademik Başarı Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımlarıyla 2022-2023 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı ve Akademik Başarı Ödül Töreni gerçekleştirildi. Programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, akademik birimlerimizin yöneticileri ve akademisyenlerimiz katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda önce Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Üniversitemizin gelişimi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştığı ve soruları yanıtladığı toplantının ardından Akademik Başarı Ödül Töreni’ne geçildi. Onbir kategoride hazırlanan ödülleri almaya hak kazanan akademisyenlerimize belgeleri Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından takdim edildi. 

İlk kategori olan “Akademik Yayın Başarı Ödülü” listesinde birinci Doç. Dr. Hüseyin Işık, ikinci Prof. Dr. Yılmaz Bayar, üçüncü Doç. Berna Köktürk Dalcalı, dördüncü Doç. Dr. Serhat Duman ve beşinci Doç. Dr. Uğur Karadurmuş oldu. İkinci kategori olan “Birim Akademik Yayın Başarı Ödülü”nde fakülteler arasında en başarılı fakülte Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz olurken meslek yüksekokullarımızdan Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz birinci oldu. Üçüncü kategori olan “Akademik Performans Ödülü” kategorisinde birinci Doç. Dr. Bekir Çar, ikinci Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kurtoğlu, üçüncü Doç. Dr. Samet Çevik, dördüncü Prof. Dr. Edip Örücü ve beşinci de Prof. Dr. İbrahim Arpacı oldu. Dördüncü kategori olan “Birim Akademik Performans Ödülü” kategorisinde toplam yayın sayısına göre fakültelerden Sağlık Bilimleri Fakültemiz, meslek yüksekokullarından ise Erdek Meslek Yüksekokulumuz birinci olurken yayın oranına göre en iyi fakülte Spor Bilimleri Fakültemiz oldu. Beşinci kategoride yer alan “Akademik Teşvik Ödülü” birinci Doç. Dr. Adem Dalcalı, ikinci Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yılmaz, üçüncü Prof. Dr. Yılmaz Bayar, dördüncü Prof. Dr. Edip Örücü ve beşinci Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu’ya verildi. Altıncı kategorideki “Birim Akademik Teşvik Ödülü” almaya hak kazanan fakülte İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz olurken meslek yüksekokulları arasında birinci olan Gönen Meslek Yüksekokulumuz ödül aldı. Yedinci kategori olan “Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ödülü” kapsamında üç ödül takdim edildi. İlk ödül takım halinde ödül almaya hak kazanan Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Doç. Dr. Harun Özbay, Dr. Öğr. Üyesi Onursal Çetin ve Doç. Dr. Adem Dalcalı’ya verilirken bu kategorideki ikinci ödül Dr. Öğr. Üyesi Cemil Közkurt’un, üçüncü ödül ise Öğr. Gör. Dr. Mustafa Cem Aldağ’ın oldu. Sekizinci kategorideki “Sanat Başarı Ödülü”, 2. Uluslararası Kapıdağ Görsel Sanatlar Sergisi küratörleri Doç. Dr. Refik Yalur, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Yilmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarikahya’ya takdim edildi. Dokuzuncı kategori olan “Proje Başarı Ödülü” kategorisinde birinci Doç. Dr. Uğur Karadurmuş, ikinci Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Milani ve üçüncü Dr. Öğr. Üyesi Derya Babacan oldu. Onuncu kategorideki “Girişimcilik Başarı Ödülü”nü Prof. Dr. Mehmet Tektaş almaya hak kazandı. On birinci ve son kategori “Sosyal Sorumluluk Proje Başarı Ödülü” danışman ve yürütücü olarak iki ayrı akademisyenimize verildi. Dr. Öğr. Üyesi Arzu Bulut yürütücü kategorisinde, Dr. Öğr. Üyesi Bilal Ezilmez ise danışman kategorisinde ödül aldı.

2022-2023 Bahar Yarıyılı Akademik Kurul Toplantısı ve Akademik Başarı Ödül Töreni aile fotoğrafı çekimiyle son buldu. 

Ödül alan akademik birimlerimizi ve akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.