Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2022

Gösterim: 650

Üniversitemizde Bandırma Fizyoterapi Sempozyumu Gerçekleşti

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz tarafından Bandırma Fizyoterapi Sempozyumu gerçekleştirildi. 13 Mayıs Cuma günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşen sempozyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oktay Eray, Tıp Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Nureddin Cengiz, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Tümen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oktay Eray ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcımız, aynı zamanda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun açılış konuşmaları ile başlayan sempozyumda, “Nörolojik Rehabilitasyon”, “Ortopedik Rehabilitasyon” ve “Tip II Diyabette Multidisipliner Yaklaşım” olmak üzere 3 farklı oturum gerçekleştirildi. Biruni Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanının önde gelen öğretim elemanları ve üniversitemizin Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinden öğretim elemanları sunumlarını gerçekleştirdi.

Her oturumun sonunda soru-cevap bölümünden sonra oturum başkanlarına ve konuşmacılara plaketleri ve teşekkür belgeleri takdim edildi. Sempozyuma sponsor olarak destek veren BTL, ELSA, Bandırma Fizyoterapi ve Orgamin şirketlerine de ayrıca teşekkür belgeleri verildi. 

Sempozyum Eş Başkanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu kapanış konuşmalarında “İlkini büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzun önümüzdeki yıllarda daha zengin sunum içerikleriyle ve daha da geniş bir katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Sempozyum Onursal Başkanı ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e güçlü desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Üniversitemizde ilki gerçekleştirilen sempozyuma katkı veren tüm öğretim elemanlarına, yüz yüze katılım sağlayan 245 katılımcıya ve YouTube sayfasından sempozyumumuzu takip eden değerli izleyicilere teşekkür ediyoruz.