Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019

Gösterim: 1343

Üniversitemizde II.Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Kongresi Gerçekleşti

Birincisini 23-25 Kasım 2018 tarihlerinde Antalya/Alanya’da Karabük Üniversitesi iş birliği ile düzenlediğimiz “Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Kongresi’nin ikincisi 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde üniversitemiz merkez yerleşkesinde gerçekleşti. 

İnsan ve toplum bilimleri alanında akademisyen, öğrenci ve araştırmacıları bir araya getirmek, tanıştırmak; bu alanda yer alan problemleri tespit etmek, dile getirmek, bunlara çözüm önerileri sunmak ve geleceğe yönelik planlamalar yapmak, kendi sahasında uzman birçok bilim insanının bilgi, fikir ve deneyimlerini paylaşmasını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz kongremiz, ülkemizin hemen hemen her bölgesinden, yurt dışından da Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Libya ve Portekiz gibi ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşmiştir. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Kazakistan Taraz Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yerzhan Amırbekuly’ın onursal başkanı oldukları II.Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Kongresi‘nin açış konuşmasını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Karabük Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yiğitoğlu’nun yaptığı kongrede üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz konuşmasında Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden değerli akademisyenleri Bandırma’da ağırlıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Kongresi’nin bilim dünyasına önemli bilimsel katkılar vereceğine inandığını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmalarından sonra gerçekleşen açılış oturumunun moderatörü üniversitemiz Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Celalettin Yanık olurken panelistleri ise üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Kastamonu Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ve Ankara Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu oldu.

Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Libya ve Portekiz’den 26 bildiri, Türkiye’den 40 farklı üniversiteden 105 bildiri olmak üzere toplam 182 akademisyenin 131 bildiri sunumunun yapıldığı Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Kongresi başarıyla gerçekleşti.