Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018

Gösterim: 1411

Üniversitemizde “Kaliteli Yaşam & İyi Yönetişim” Konferansı Düzenlendi

Üniversitemiz Global İlişkiler Topluluğu tarafından Rektörlük Konferans Salonumuz’da “Kaliteli Yaşam & İyi Yönetişim” konulu konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ile birlikte üniversitemiz öğretim üyeleri de katıldı.

Düzenlenen konferansın konuğu Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu ve ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden oldu. Argüden, “Öncelikle sözlerime bugün beni üniversitenize davet ederek, sizlere sunum yapma imkanı sağlayan Global İlişkiler Topluluğu’na teşekkür ederek başlamak istiyorum. Eğitim-öğretim dönemi başlayalı yaklaşık bir ay oldu. Ve şimdiye kadar katıldığınız derslerden şu an çok az şey hatırlıyorsunuz. Ben de bugün gerçekleştireceğim konuşmamdan minimum bir şey hatırlamanızı istiyorum, ‘iyi yönetişim ne demektir ve neden önemlidir?’ Yönetişim, kurumsal kurumlara duyulan güven demektir. Ve bu yaşam kalitesiyle son derece ilgili bir konudur. Yaşam kalitesi özlemleri, hayalleri yaşayabilmek ve daha iyiyi aramaktır. İnsanlar yaşam kalitesini geliştirmek ve riskleri yönetmek üzere kurumlar kuruyor. Bu kurumlara devlet, şirket, sivil toplum kuruluşları, küresel kurumlar vb. sayılabilir. En başta da söylediğim gibi kurumlara güven yani yönetişim çok önemlidir. Güven olmayan ortamlarda elinizdeki kıt kaynakları kullanmak zorunda kalırsınız. Ama güven ortamının olduğu durumlarda çok daha hızlı ilerlersiniz. Ayrıca iyi yönetişim, insanlığı insanın zafiyetlerinden korur. Yönetim ve yönetişim aynı anlama gelmemektedir. Yönetişim doğru işin belirlenmesi iken yönetim işin doğru yapılması demektir. Yönetişim ilkeleri, tutarlılık, sorumluluk, hesap verebilirlik, adillik, şeffaflık, etkinlik ve katılımcılıktır.” diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği ve ilgiyle takip ettiği konferans, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu ve ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden’e, Bandırma vapuru maketi ve hediye takdimiyle sona erdi.