Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019

Gösterim: 1511

Üniversitemizde Rektör-Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir öğrencilerimiz ile üniversitemizin Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi’nde ‘’Rektör-Öğrenci Buluşması’’ programı kapsamında bir araya geldi.  Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir öğrencilere teşekkürlerinin ardından ‘’Özellikle öğrenci ile iç içe olan hocalarımız ve idarecilerimizle birlikte sizlere güncel gelişmeler hakkında bilgi vermek ve sorunlarınızı dinlemek için buradayız. Var olan sıkıntıların farkındayız, çözümü hususunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’’ diyerek konuşmasına başladı.  

Sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “2015 yılında kurulan üniversitemiz genç yaşına rağmen birçok açıdan gelişim göstermektedir. Elbette özeleştirilerimizi yaparak dertleşiriz ancak çoğu açıdan güzel bir ivme kazandığımızı düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra üniversitemiz hakkında çeşitli bilgiler veren Rektörümüz şu açıklamalarda bulundu. “ Üniversite bünyemizde 3 aktif enstitümüz, 18 uygulama ve araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Bununla birlikte 9 fakültemizin 6’sı, 8 MYO’muzun 7’si aktif durumdadır. Fakültelerimize ve MYO’larımıza her açıdan destek vererek özellikle akademik eğitim kalitesi hususunda öğretim üyelerimizin sizlere ve bizlere destek verecek nitelikte olmasına önem veriyoruz. Bir üniversitede olması gereken birimler gerektiği şekilde bizde de mevcut ve faaliyetlerine devam etmektedirler. Ayrıca sanayi-toplum işbirliğinin öğrencilerimiz için önemli olduğunun farkındayız ve bu konuda kendimizi geliştirme çabasındayız. Biz de bu doğrultuda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak toplantılar halindeyiz ve bu toplantılar çerçevesinde elde ettiğimiz sonuçları çalışmalarımıza dâhil etmekteyiz. Hem ön lisans hem lisans hem de yüksek lisans programlarımızı zenginleştirmeye çalışıyoruz. 400 hocamız ve 200 kadar da personelimiz mevcut bunun yanı sıra imkânlarımız dâhilinde 24 ülkeden uluslararası öğrencileri bünyemize katıyoruz. Üniversitemiz için çok güzel şeyler düşünüp planlıyor ve sizlerle paylaşıyoruz.”

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ayrıca üniversitemiz için yeni adımlar atıldığını ve üniversitemizin her yönden gelişmekte olduğunu belirtti. Üniversitemizde inşaat halinde olan ‘’Yeni Merkez Yerleşke ve Öğrenci Yaşam Merkezi Projesi’’nde bulunan spor, oyun, sinema, araştırma ve geliştirme merkezlerinden de bahseden Rektörümüz, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi hakkında gerçekleşecek olan planları da anlattı. Her zaman öğrenci ile iç içe bir çalışma yürütüldüğünü ve yürütüleceğini dile getiren Rektörümüz ‘’Rektör-Öğrenci Buluşması’’ programlarının daha sık gerçekleşeceğini ifade etti.  

‘’Rektör-Öğrenci Buluşması’’nda Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve Daire Başkanlarımız da hazır bulundu.

Rektörümüz ile bir araya gelmekten dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in öğrencilerin istek, öneri ve şikâyetlerini dinleyip not almasıyla program sona erdi.