Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2024

Gösterim: 539

Üniversitemizde "SSCI, SCI-Expanded ve AHCI İndeksli Dergilerde Nasıl Yayın Yapılır?" Konulu Seminer Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz tarafından “SSCI, SCI-Expanded ve AHCI İndeksli Dergilerde Nasıl Yayın Yapılır?" konulu seminer düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda tertip edilen seminere, konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç katılım sağladı. 

Davetli konuşmacımız Prof. Dr. Erdoğan Koç, SSCI, SCI-Expanded ve AHCI indeksli dergilere makale gönderilirken dikkat edilmesi gereken hususları detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı. Koç, SSCI dergilerden sıkı literatür takibi yapılması gerektiğini vurgularken teorinin de ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Konu seçiminde özgünlük ve makale yazımında hassasiyetin de önemine değinen Koç, heyecan uyandıracak konunun seçilmesi ve üslup, bağlam ve yazım hataları konusunda azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Koç ayrıca, SSCI, SCI-Expanded ve AHCI dergilerde yayın yapmanın günümüz şartlarında (değişen akademik beklentiler, kriterler vs.) bir zorunluluk haline geldiğinin önemine vurgu yaptı. 

Seminer sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serap Palaz Çakır tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Koç’a teşekkür belgesi takdim edildi.


Fotoğraflar