Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2020

Gösterim: 901

Üniversitemizde Uzaktan Öğretim Süreci Hakkında Anket Çalışması Düzenlendi

Bildiğiniz üzere tüm insanlık olarak Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz zor bir süreçten geçmekteyiz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “Pandemi” olarak ilan edilen bu olağanüstü durum karşısında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir mücadele verilmiş ve verilmeye devam edilmektedir. 

Covid-19 salgınının dünyada görülmeye başladığı andan itibaren alınan tedbirler açısından ülkemiz büyük bir başarı göstermiş ve salgın süreci çok iyi bir şekilde yönetilmiştir. Salgın, Cumhurbaşkanlığımız’ın önderliğinde alınan tedbir kararları, Sağlık Bakanlığı’mızın dünyaya örnek teşkil edecek başarılı süreç yönetimiyle kısa sürede kontrol altına alınmış, Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’muzun almış olduğu hızlı ve doğru kararlar çerçevesinde, öğrenciler açısından herhangi bir kayıp yaşanmadan eğitim-öğretim döneminin başarıyla sürdürülmesi sağlanmıştır. 

Örgün eğitime ara verilmesi ve eğitime uzaktan öğretim yöntemiyle devam edilmesi yönünde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’mızın almış olduğu bu karara Üniversitemiz de derhal uyum sağlamış, uzaktan öğretime başlama tarihi olarak belirlenen 23 Mart 2020’de uzaktan öğretim uygulamasına geçilmiştir. Sahip olduğumuz 26 yıllık birikimimiz, donanımlı akademik ve idari kadromuz sayesinde uzaktan öğretime ilk geçen üniversitelerden biri olunmuştur. 

Üniversitemiz, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in öncülüğünde, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız ile Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin koordinasyonlarıyla, akademisyenlerimiz ile idari personelimizin özverili çalışmaları sayesinde ve siz kıymetli öğrencilerimizin yeni sisteme hızlı adaptasyonu  neticesinde, uzaktan öğretim programını en etkin şekilde uygulayan üniversitelerden biri olmayı başarmıştır.

Elde etmiş olduğumuz bu önemli başarıları daha ileriye taşımak ve sizlere daha iyi eğitim imkânları sunmak adına sistem iyileştirme çalışmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu doğrultuda akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uzaktan öğretim sistemiyle ilgili geri dönüşlerini almak, kıymetli görüşlerinden yararlanmak üzere çeşitli anketler uygulanmıştır. 15 Mayıs'ta gerçekleştirdiğimiz anket bilgileri aşağıdaki grafiklerde yer almaktadır. Yakında yeni anket sonuçlarımız da sizlerle paylaşılacaktır.

Düzenlemiş olduğumuz anketler, Üniversitemizin sistem iyileştirme çalışmaları için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle anket çalışmalarımıza katılan değerli akademisyenlerimiz ve kıymetli öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, önemizdeki dönemde de yapacak olduğumuz anketlerde bu desteğin devamını diliyoruz.


Fotoğraflar