Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2024

Gösterim: 365

Üniversitemizde “Yeni Dönemde İnovasyonla Değer Yaratmak” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında "Yeni Dönemde İnovasyonla Değer Yaratmak" konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda tertip edilen konferansa konuşmacı olarak Kastamonu Entegre Global Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Dr. Hüseyin Güler katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, inovasyonun tanımını yaptıktan sonra firmalar ve markalar için inovasyonun önemine değindi. Rektörümüz daha sonra programda emeği geçenlere ve davetli konuşmacımız Dr. Hüseyin Güler’e teşekkürlerini iletti.

Sunumuna Üniversitemiz yerleşkesinde galası düzenlenen Bandırma Füze Kulübü filminden bahsederek başlayan Kastamonu Entegre Global Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Dr. Hüseyin Güler, filmin öğrencilere ilham olabileceğini ifade etti. Dünyada inovasyon öncülerinin hayatlarından kesitler aktararak sunumuna devam eden Dr. Güler, inovasyonun markalara etkilerini çarpıcı örneklerle anlattı. İnovasyonun bizi ve gezegenimizi zarar görmeden geliştirmek için umut verecek bir güç olduğunu ifade eden Dr. Güler, somut sorunları çözen ve şirketlerin büyümesine katkı sağlayan çözümlere odaklanarak bu gücü en iyi şekilde kullanma yollarının keşfedilmesi gerektiğini belirtti. 

Büyük bir dikkatle dinlenilen sunumda Dr. Güler, dünyada her yıl 400 milyar fincan kahve tüketildiğini belirterek kahve atıklarından kullanılabilir sunta ürettiklerini, böylece her bir kahve yudumunun atıklarını hazineye çevirdiklerini dinleyicilerle paylaştı. Dr. Güler, Joseph Campbell’ın "Girmeye korktuğun mağara, umduğun hazineyi saklıyor olabilir" sözüyle sabrın ve belirsizlik durumunda cesaretin önemini, dünya çapında başarılı olan kişiler üzerinden anlattı. Davetli konuşmacımız sunumunu, Türkiye'nin girişimci ruhu ve yenilikçi fikirleri hayata geçirme kapasitesi göz önüne alındığında, Türk şirketlerinin dünya sahnesinde benzersiz inovasyon modelleri geliştirebileceğine olan inancının tam olduğunu dile getirerek sonlandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında düzenlenen “Yeni Dönemde İnovasyonla Değer Yaratmak” konulu konferans, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un davetli konuşmacımız Dr. Hüseyin Güler’e kitap ve teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.