Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022

Gösterim: 1160

Üniversitemizde Yeni Öğrencilerimize Yönelik Rektör-Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

Üniversitemize yeni katılan öğrencilerimize yönelik Rektör-Öğrenci Buluşması düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’muzda gerçekleşen programımıza Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, idari birimlerimizin yöneticileri ve öğrencilerimiz katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdiği konuşmasında Üniversitemizin kuruluşu ve gelişimi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Öğrenciler tarafından tercih edilen bir Üniversite olduğumuzu, doluluk oranları sıralamasında üniversiteler arasında dokuzuncu sırada yer aldığımızı ifade eden Rektörümüz Üniversitemizi tercih eden ve BANÜ ailesine katılan yeni öğrencilerimize teşekkür ederek öğrenim yaşamlarında başarılar diledi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmasının ardından idari birimlerimizin bilgilendirme videoları izlendi. Bilgi İşlem Daire Başkanımız Mehmet Kürşad Demirtaş, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Öğretim Görevlimiz Ömer İnan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Barış Yıldırım, Öğrenci İşleri Daire Başkanımız Davut Araç ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe yeni öğrenciler için birimleri hakkında önemli ve faydalı bilgiler aktardı. İnternet kullanımı, öğrenci mail adresi, Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programları, ödünç kitap alımı, yemekhane, öğrenci yaşam merkezimiz, öğrenci topluluklarımız, kayıt işlemleri, çift ana dal ve yan dal gibi önemli konular ele alınarak soru-cevap bölümlerine geçildi ve öğrencilerimizin merak ettiği tüm konular aydınlatıldı.