Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021

Gösterim: 677

Üniversitemizin Düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinin İlki Olan Milli İrade Dalışı Gerçekleşti

Üniversitemiz, Bağcılar Belediyesi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde ihaneti canları pahasına önleyen kahramanlarımızı anmak adına İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ayağında bulunan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen Milli İrade Dalışı etkinliğine Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Celil Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Kıyı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barda ile protokol üyeleri ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.
 
Etkinlik, gerçekleşen protokol konuşmalarının ardından Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Yalgın’dan dalış eğitimi alan Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Kulübü öğrencileri, engelli öğrenciler ve 15 Temmuz gazileri dalgıç kıyafetlerini giyerek profesyonel dalgıçlar eşliğinde su altına tüplü dalış yaptı. İstanbul Boğazı’nda bir süre dalış yapan engelliler ve gaziler, su altından çıktıktan sonra Türk Bayrağını boğazın mavi sularında sergilediler.
 
Milli İrade Dalışı etkinliğine katılan öğrenci ve gazilere program sonunda protokol üyeleri tarafından katılım sertifikası takdiminde bulunuldu. Milli İrade Dalışı etkinliği günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.