Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020

Üniversitemizin Düzenlediği “II. Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Kongresi (2nd International Congress on Academic Studies in Philology-BICOASP)” Başladı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) çatısı altında Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü tarafından 2–5 Eylül 2020 tarihleri arasında CISCO-Webex online platformda düzenlenen II. Uluslararası Akademik Filoloji Çalışmaları Kongresi (2nd International Congress on Academic Studies in Philology – BICOASP) başladı.

2 Eylül Çarşamba günü 10.00’da başlayan kongrede, kongrenin Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Mesut Kuleli, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin ve Türk Dil Kurumu Asil Üyesi Prof. Dr. Leyla Karahan açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Kongrenin Düzenleme Kurulu’ndan Üniversitemiz akademik personeli Arş. Gör. Ali Fuat Altuntaş, Öğr. Gör. M. Salih Kapcı, Dr. Öğr. Üyesi Caner Çetiner başta olmak üzere tüm Düzenleme Kurulu’na, kongre Bilim Kurulu üyelerine, Üniversitemiz daire başkanlıklarına, paydaş kurum olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Vakfı’na, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e, TÜB üyesi üniversitelerin rektörlerine ve TÜB sekreterliğine, ayrıca kongremize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür edildi. Yıldız Teknik Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sündüz Öztürk Kasar, Sofia Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Irena Krısteva, Bari Aldo Moro Üniversitesi Felsefe ve Dil Kuramları alanında çalışmakta olan Prof. Dr. Susan Petrıllı ve Prof. Dr. Augusto Ponzıo, Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Amanda Yeşilbursa, University of Koblenz-Landau Alman Edebiyatı Bölümü’nden Prof. Dr. Stefan Neuhaus ve Ventspils University of Applied Sciences Çeviribilim Fakültesi’nden Doç. Dr. Guntars Dreıjers’ın çağrılı ana konuşmacılar olarak katıldığı kongrede 16 ülke, 99 farklı üniversiteden 231 bildiri sunulacak.