Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019

Gösterim: 1609

Üniversitemizin Düzenlemiş Olduğu "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anma Programları Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

Üniversitemizin Düzenlemiş Olduğu "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anma Programları Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti

Üniversitemizin "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerin ilki, Üniversitemizin merkez yerleşkesinde “15 Temmuz Şehitler Ormanı” açılışı ile gerçekleşti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milli iradeye kast eden darbeciler tarafından vurulan 251 şehidimiz adına 251 fidanın dikiminin gerçekleştiği ve toplamda 1.500 fidandan oluşan 15 Temmuz Şehitler Ormanı Açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşti.

Anma programlarımızın ikincisi ise, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan “15 Temmuz En Uzun Geceydi” adlı fotoğraf sergisi oldu. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımıyla gerçekleşen sergi açılışına, ilçe protokolü ile birlikte üniversitemiz akademik ve idari personeli de yoğun ilgi gösterdi. Sergide 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde AA muhabirleri tarafından çekilen 32 adet fotoğraf kronolojik olarak yer almakta. Sergi 18.08.2019 tarihine kadar ziyarete açık kalacaktır.

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan fotoğraf sergi sonrasında ise Barış Manço Kültür Merkezi’nde "15 Temmuz En Uzun Geceydi" konulu panelimiz gerçekleşti. Dr. Öğr. Üyesi Hamit Akçay’ın moderatörlüğünde, Gazeteci-yazar Kemal Gümüş, Gazeteci-yazar Yakup Köse ve 15 Temmuz Gazisi Yusuf Çiftçi’nin katılımıyla gerçekleşen panelimizin açış konuşması Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından gerçekleştirildi. Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile vatandaşlarımız tarafından panelimiz yoğun ilgi gördü.

Bandırma Kaymakamlığı himayelerinde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı kapsamında gerçekleştirilen “Anma Yürüyüşü” etkinliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ile birlikte üniversitemiz akademik ve idari personeli de yer aldı. Ordu Caddesi- Migros önünden başlayan, Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen “Anma Yürüyüşü”, Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

"15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu ise Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Üniversitemiz, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen anma programına Bandırma Kaymakamlığına vekalet eden Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarımızın büyük bir katılımıyla gerçekleşti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program sinevizyon gösterimleriyle devam etti. Belgesel ve sinevizyon gösterimleri esnasında izleyicilerin gözyaşlarına hakim olamadığı duygusal anlar yaşandı.  Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma barkovizyon aracılığıyla katılımcılara izletildi. Program 00.13’te okunan selaların dinlenmesinin ardından Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher’in şehitlerimiz için yaptığı dua ile devam etti. Program, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için yazılan şiirin okunması ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyonun gösterimi ile son buldu.

Gönen, Manyas ve Erdek Kaymakamlıkları tarafından düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programlarına ise meslek yüksek okullarımızda görevli akademik ve idari personelimiz yoğun katılım gösterdi.