Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2020

Gösterim: 950

Üniversitemizin Paydaş Olduğu ve Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde “Yetenek Her Yerde” Konseptiyle Gerçekleştirilen Etkinlik Kapsamında Edirne'de Düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı Başladı

 “Yetenek her yerde” temasıyla 2019 yılında başlatılan Bölgesel Kariyer Fuarları, T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması, üniversitelerimizin kariyer merkezlerinin aktif hale getirilerek işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi, kamu kurumlarının nitelikli işgücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin artırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılması, ülkemizde istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerimizin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması amaçlarıyla ülkemizin tüm bölgelerinde gerçekleştirilmektedir.

Bu amaçlarla “Trakya Kariyer Fuarı”, Edirne Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Üniversitemiz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi paydaşlığında Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi’nde başladı. Fuar, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Hamdi Zafer yönetiminde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın düzenlemiş olduğu konser ile başlayarak Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay’ın yaptıkları açılış konuşmaları ile devam etti. 

Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk ve Öğr. Gör. Dr. M. Cem Aldağ katılım gösterdi. 

Ana sponsorluğunu Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Birlik ve Aselsan’ın üstlendiği ve birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin üniversite öğrencileri, mezunları ve kamunun çeşitli kesimleri ile paylaşıldığı fuara, kamu sektöründen çeşitli kurumlar ve özel sektörden yüzlerce firma katılım gerçekleştirdi. Trakya Kariyer Fuarı her bölümden öğrenci ve mezunlar ile vatandaşların katılımına açık bir şekilde devam ediyor.


Fotoğraflar