Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2024

Gösterim: 769

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Ön Lisans-Lisans Uluslararası Öğrenci Kesin Kayıt İşlemleri Duyurusu

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
 
2024-2025 Ön Lisans-Lisans Uluslararası Öğrenci Kesin Kayıt İşlemleri
 
Kesin kayıtlar 02 Eylül - 20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
 
 
ÖNEMLİ NOT
 
Değerli Uluslararası Öğrenci Adaylarımız, Üniversitemizin uluslararası tanınırlığını kullanarak farklı sosyal medya ve internet sitelerinde zaman zaman belirli ücretler karşılığında bölümlerimize kayıt yapılacağına ilişkin duyurular yapılabilmektedir. Bu duyuruları yapan firma, ajans ya da şahıslara itibar edilmemesini ve bu sitelerin student@bandirma.edu.tr adresine bildirilmesini önemle rica ederiz.
 
KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
 
Adayların kesin kayıt için, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bağlı Uluslararası Öğrenci Birimine (Adres: Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Yeni Mahalle 10200 Bandırma/BALIKESİR) başvurmaları gerekmektedir. Kargo, posta ve e-posta ile gönderilen belgeler işleme alınmayacaktır. Belirtilen tarihlerde evraklarını getirmeyen adaylar herhangi bir hak iddia edemezler.
 
*Kayıtlar şahsen Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığında yapılacaktır.
*(Vekaletname ile kayıt yaptıracak olanlar, Ülkelerinden almış oldukları vekaletnameye Apostil Şerhi yaptırmalı veya T.C. Konsolosluklarından onaylatmalıdır. Onaysız vekaletname ile kayıt yapılmayacaktır.)
*18 yaşından küçük olanların kayıt olabilmeleri için Muvafakatname gerekmektedir.
 
KESİN KAYIT İÇİN ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDİLMESİ GEREKEN BELGELER
 
Kayıt için gerekli belgeler şunlardır:
Adayların Kabul Mektubu ile birlikte ülkelerindeki (veya en yakın) T.C. dış temsilciliğine giderek “Öğrenim Vizesi” almaları gerekmektedir.
Türkiye’de bulunan adaylar Öğrenim Vizesi yerine İl Göç İdaresi Müdürlüğünden ikamet tezkeresi alırlar.
Lise diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile noter ya da Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,
Lise diplomasının, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerinden alınmış Denklik Belgesinin aslı,
Adayın lisede aldığı dersleri, notlarını ve genel not ortalamasını gösterir, lise müdürlüğü tarafından onaylanmış resmi not belgesi (transkript) ile Türkçe veya İngilizce tercümesinin noter ya da Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerinden onaylı örneği,
Lise Diplomasının aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.
Türkiye Cumhuriyeti uyruklu veya Çift uyruklu olan adayların, Öğrenim gördükleri kurumdan Lise öğrenimlerinin tamamını (Türkiye veya KKTC dışında) yabancı bir ülkede örgün olarak tamamladıklarını gösteren belge ve Lise öğrenimleri süresini kapsayan Yurtdışı giriş-çıkış belgesi sunması zorunludur.
Adayların lise diplomalarının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak (Denklik Belgesi).
Not Durumu belgesinin (Transkript) aslı ve Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliğinden ya da Konsolosluğundan onaylanmış Türkçe Çevirisi.
SAT Sonucu ile başvuru yapıp yerleşen adayların kayıtlara kadar College Board’dan orijinal belgelerinin gelmemesi durumunda kayıt esnasında kullanıcı adları ve şifreleri ile SAT College Board resmi sitesinden sınav sonuçlarının teyidini yapmaları istenecektir. Bunu sağlayamayan adayların kayıt hakları iptal edilecektir.
ACT Sonucu ile başvuru yapıp yerleşen adayların kayıt esnasında kullanıcı adları ve şifreleriyle ACT resmi sitesinden sınav sonuçlarının teyidini yapmaları istenecektir. Bunu sağlayamayan adayların kayıt hakları iptal edilecektir.
GCE A Level ve IGCSE belgeleri ile başvuru yapan adaylar onaylı Sertifikalarını getirmelidirler ve kayıt esnasında kullanıcı adları ve şifreleriyle resmi web sitesinden sınav sonuçlarının teyidini yapmaları istenecektir. Ayrıca söz konusu adayların başvuru sürecinde beyan ettikleri notların birebir aynı olması gerekmektedir. Aksi taktirde ilgili adayların kayıt hakları iptal edilecektir.
YÖS Sonucu ile başvuru yapıp yerleşen adayların YÖS Sınavını gerçekleştiren Üniversitenin doğrulama sayfasından kontroller yapılacaktır. Doğrulama sayfası olmayan ya da kayıt tarihlerinde doğrulama sayfası aktif olmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
WAEC Sonucu ile başvuru yapıp yerleşen adayların kayıt esnasında WAEC sınav giriş kartı yanlarında bulunması gerekmektedir.
Adaylar kayıt sırasında yerleştirildikleri belgenin ve talep edilen diğer belgelerin asıllarını getirmek zorundadırlar.
Türkçe Yeterlik Belgesi olan adaylar belgelerini kesin kayıt esnasında teslim edebilirler. (Sınav Sonuç Doğrulama sayfası olmayan Merkezlerin Belgeleri kabul edilmeyecektir.)
Öğrenim Vizeli Pasaportun kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren sayfalarının ve Türkçe tercümesinin noter ya da Türkiye Cumhuriyeti dış temsilciliklerinden onaylı örneği,
Varsa, uluslararası geçerliliği olan yabancı dil belgesinin ve Türkçe yeterlik belgesinin noter ya da T.C. dış temsilciliklerinden onaylı örneği,
İmzalı geçim güvencesi beyanı (öğrenci Türkiye’ ye gelince elden teslim edecektir.) İndirmek için tıklayınız.
Taahütname İndirmek için tıklayınız.
Online kayıt formu (ıslak imzalı)
Kabul mektubu
 
Sualtı Teknolojisi (önlisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerinden:
Bu programa kayıt olacak öğrencilerin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayınlanan Profesyonel Sualtı Adamları Yönetmeliğinin Yeterlik Eğitim Standartları ile Sağlık Kuralları kısımlarında yer alan yasal koşulları sağlamaları gerekmektedir.
 
Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İngilizce)/Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği(lisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerinden:
Bu programa kayıt yaptırabilmek için öğrencilerin;
a. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,
b. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.
 
İkamet İzin İşlemleri için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.