Gösterim: 164

2025 Yılı Faaliyetleri Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi Hk.

 

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

2025 YILI FAALİYETLERİ AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ BAŞVURU TAKVİMİ

02-11 Ocak 2026

Öğretim Elemanları tarafından YÖKSİS’ten alınan çıktı ve akademik faaliyetlerine ilişkin örnek kanıt ve belgeler ile birlikte Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) https://ubys.bandirma.edu.tr internet adresine giriş yaparak Akademik Performans Bilgi Sistemi/Bilgi Girişi menüsünden dijital başvurusu.

12-16 Ocak 2026

Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonlarının başvuruları incelemesi ve varsa eksikliklerin giderilerek 16 Ocak 2026 günü sonuçların Dekanlıklar/Müdürlükler (Rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanı) aracılığıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna iletilmesi.

17-22 Ocak 2026

Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından teşvik başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçların 22 Ocak 2026 günü ilan edilmesi.

23-26 Ocak 2026

Sonuçlar için Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna itiraz süreci ÜBYS üzerinden yapılacaktır.

27-29 Ocak 2026

Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından itirazların sonuçlandırılıp ÜBYS’de ilan edilmesi.

30 Ocak 2026

Akademik Teşvik almaya hak kazananların listesinin Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne bildirilmesi.

 

Açıklamalar:

  1. Akademik teşvik ödeneği 1 Ocak – 31 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetleri kapsamaktadır.
  2. Akademik faaliyetlere ilişkin başvurularda YÖKSİS ten (https://yoksis.yok.gov.tr/) alınan çıktı kullanılacaktır. Bu nedenle, YÖKSİS şifresi olmayan öğretim elemanlarımız, YÖKSİS giriş sayfasında "şifremi unuttum" seçeneğine tıklayarak yeni şifrelerini edinebilirler. Şifrelerini edinemeyenler personel@bandirma.edu.tr adresinden e-posta ile talep edebilirler.
  3. Başvuruda, YÖKSİS’ ten alınan çıktı ile birlikte, faaliyetlerinize ilişkin kanıtlar ÜBYS sistemine belge/çıktı/doküman olarak eklenmelidir.
  4. Sistemlerden alınan sadece aşağıdaki çıktılar (imzalı olarak) ÜBYS sistemine yüklenmeli ve bölüm kurullarına teslim edilmelidir.
  5. Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği'nin ‘Akademik teşvik faaliyet alanlarının değerlendirilmesi' başlıklı 7. maddesinin dokuzuncu fıkrası uyarınca uluslararası niteliğe haiz etkinlikler Üniversite Yönetim Kurulu kararı ile belirlenmektedir. Bu nedenle uluslararası niteliğe haiz etkinlikler yönetim kurulundan geçmediği takdirde işleme alınmayacaktır. 

 

İmzalı Teslim edilecek çıktılar:

1. YÖKSİS'den alınan başvuru formu çıktısı

2. ÜBYS'de "Başvuru Formu Üret" butonu ile alınan form çıktısı