Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2023

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde 3. Uluslararası Filoloji Çalışmaları Kongresi Gerçekleştirilecek

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) kapsamında, Üniversitemiz ev sahipliğinde 19 – 20 Ekim tarihlerinde 3. Uluslararası Filoloji Çalışmaları Kongresi (BICOASP) gerçekleştiriliyor.

3. Uluslararası Filoloji Çalışmaları Kongresi (BICOASP), Filolojinin farklı alanlarında çalışan akademisyenlere Avrupa dilleri ve edebiyatlarından (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı vb.) Türk Dili ve Edebiyatına, eski ve yeni Doğu dilleri ve edebiyatlarına kadar çok geniş bir alandaki kuramsal ve uygulamaya yönelik konular hakkında tartışma ve paylaşım yapma imkanı sunmayı amaçlamaktadır.

Kongrenin Temaları ise:

•           Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

•           Çeviribilim

•           Dünya Dilleri ve Edebiyatları

•           Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri

•           Karşılaştırmalı Edebiyat

•           Klasik Türk Edebiyatı

•           Türk Dili

•           Türk Halk Bilimi

•           Yeni Türk Edebiyatı

•           Uygulamalı Dilbilim’den oluşmaktadır.