Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2024
Gösterim: 706
Üniversitemizde “Denizüstü Rüzgar Enerjisi, Hidrojen ve Eğitim Yoluyla Yeşil Dönüşümün Geliştirilmesi: Norveç-Türkiye Ortaklığı” Konulu Panel Düzenleniyor
Üniversite-sanayi iş birliğine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem veren Üniversitemiz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) koordinatörlüğünde hazırlanan ve tek seferde 7.682.250 Avro ile Türkiye Çerçeve Programları tarihinde en yüksek Avrupa Birliği (AB) hibesi kazanarak bir ilke imza atan 38 Milyon Avro toplam bütçeli HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi’nde paydaş olarak yer almaktadır.
Üniversitemiz ve Denizüstü Rüzgar Enerji Derneği tarafından, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Eti Maden İşletmeleri, EnerjiSa Üretim, Energy Innovation, Norwegian Offshore Wind ve Marmara Organize Sanayi Bölgesi’nin katkılarıyla “Denizüstü Rüzgar Enerjisi, Hidrojen ve Eğitim Yoluyla Yeşil Dönüşümün Geliştirilmesi: Norveç-Türkiye Ortaklığı” konulu panel düzenlenecektir.
Panelde denizüstü rüzgar ve hidrojen alanında eğitim imkanlarının geliştirilmesi noktasında Norveç'le olası iş birlikleri değerlendirilecektir.
26 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda tertip edilecek panele Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un yanı sıra sektörün üst düzey yöneticileri ve temsilcileri katılım sağlayacaktır. Panele, tüm akademik ve idari personelimiz ile vatandaşlarımız davetlidir.