Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2024

2023-2024 Mezuniyet Törenimiz Coşkuyla Gerçekleşti

Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Lisans ve Önlisans mezunlarına yönelik düzenlenen mezuniyet törenlerimiz büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Mezun olan öğrencilerimiz, diploma sevincini aileleri ve sevdikleriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. BANÜ Spor Vadisi Kapalı Spor Salonu’nda üç ayrı program olarak düzenlenen mezuniyet törenlerinde öğrencilerimiz, uzun bir eğitim maratonunun ardından kazandıkları başarıları, kıymetli aileleri ve akademik/idari kadromuzla birlikte kutladılar. Mezuniyet törenleri sonunda ülkemizin umudu, istikbalimizin parlayan yıldızları gençlerimizi yeni hayatlarına uğurladık.

Mezuniyet törenlerimizin ilki; Adalet Meslek Yüksekokulu, Bandırma Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mezunlarımıza yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Meslek Yüksekokullarımızı birincilikle bitiren öğrencilerimizin tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Seremoninin ardından Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Programı öğrencimiz Hatice Kara, mezun öğrencilerimiz adına bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilerimize mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya atması ve mezuniyet eğlencesinin ardından son buldu.

Mezuniyet törenlerimizin ikincisi; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarımıza yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından yapılan açış konuşmasının ardından Fakültelerimizi birincilikle bitiren öğrencilerimizin tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Seremoninin ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencimiz Sevgül Taş, mezun öğrencilerimiz adına bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilerimize mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Öğrenciler, cüppe ve kepleriyle mezuniyet tören alanını doldururken kıymetli aileleri ve sevdikleri onları gururla ve mutlulukla izledi. Mezuniyet törenlerimiz, mezun öğrencilerimizin kep atma ve toplu fotoğraf çekimleri ile son buldu.

Mezuniyet törenimizin üçüncüsü; Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezunlarımıza yönelik düzenlenen mezuniyet töreni oldu. Törene; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Binbaşı Serkant Karaman, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, akademik/idari yöneticilerimiz ve personelimiz, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları öğrencilerimiz ve kıymetli yakınları katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından mezuniyet törenimizin açış konuşması ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Protokol konuşmalarının ardından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında, Üniversitemizi ve Fakültesini birincilikle bitiren, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencimiz Jawahir Aitemran, mezun öğrencilerimiz adına konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Fakültelerimizi birincilikle bitiren öğrencilerimizin tüm mezunlar adına kütüğe plaket çakma seremonisi gerçekleşti. Daha sonra dereceye giren öğrencilerimize başarı belgeleri ve tüm mezun öğrencilerimize mezuniyet anı belgelerinin takdim edildi. Törende yerlerini alan mezun öğrencilerimizin ve kıymetli yakınlarının büyük heyecan ve coşkusuyla kep atma törenine geçildi. Geri sayımın başlamasıyla beraber heyecanın zirveye çıktığı o anda mezun öğrencilerimiz, hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

Mezuniyet törenleri sonunda öğrencilerimiz, hocaları, arkadaşları ve aileleri ile spor vadisinin ve kampüsün birbirinden güzel noktalarında bol bol hatıra fotoğrafı çekerek hayatlarında dönüm noktası olan bu anlarını kayıt altına aldılar.

Bölüm ve programlarını başarıyla tamamlayan, meslek yaşamlarına başlayacak olan sevgili mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyoruz.