Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018

Gösterim: 2086

‘’6. Kariyer Günleri’’ Etkinliğimiz Yoğun İlgi ve Katılımın Ardından Bugün Sona Erdi

 

6. Kariyer Günleri etkinliğinin son gününde sabah oturumu Pazarlama Paneli ile başladı. Doç. Dr. Gülnil Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen panele Banvit Pazarlama Direktörü Ahmet H. Topçuoğlu, Eker Marka Müdürü Özge Kiraz ve Dijital Pazarlama Danışmanı Haydar Özkömürcü konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak Banvit Pazarlama Direktörü Ahmet H. Topçuoğlu, Kayserili ve doğuştan pazarlamacı olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Banvit’in Bandırma için en önemli değerlerden biri olduğundan bahsederek Türkiye’de tavuk etinin stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi.  Topçuoğlu, ‘’ İyi bir pazarlamacı olmak için markanın kendine edindiği misyon ve vizyonu çok iyi anlamak gereklidir.’’ dedi.

Topçuoğlu’ndan sonra sözü alan Eker Marka Müdürü Özge Kiraz, ‘’14 yıldır Eker’de çalışıyorum pazarlama asistanı olarak kariyerime başladım. Kariyerim ve Eker’in gelişmesi aynı süreç içerisinde olmuştur.’’ dedi. Kiraz’a göre pazarlama derste anlatılanla aynı değildir. Duygularla fayda yaratılmalıdır, fiyatla marka faydası sağlanamaz. Örneğin, Afrika’daki susuzluk sorununu konu alırsak içme suyuna sahip olabilmek için her gün 72 km yürüyen kadınlardan söz edebiliriz. Bu yüzden markaların duygusal fayda yaratmasının daha etkili olacağından bahsederek sözü Dijital Pazarlama Danışmanı Haydar Özkömürcü’ye bıraktı.

Özkömürcü, 14 yıl önce blog yazarlığına başladığını ve devamında markaların kendisine blog yazarlığı teklifinde bulunmaları üzerine kendine ait danışmanlık firması kurduğunu söyledi. Devamında ‘’İnsanlarla duygusal bağ kurmak çok önemlidir. Eski pazarlama anlayışı bitmiştir ve pazarlama daha çok gelişmeye başlamıştır.’’  dedi. Gençler için en iyi şirket olmayı hedeflediğini söyleyen Özkömürcü, markalarının gençlere ve çocuklara yönelmesinin daha önemli olacağını belirterek konuşmasını bitirdi.

Yoğun ilginin olduğu panel, soru cevap bölümünün ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe tarafından plaket ve Bandırma gemisi takdim edilmesiyle sona erdi.

Etkinliğin öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumunda ilk konuşmacı Dil Mektebi Kurucusu Taner Çağlı oldu. Çağlı, ‘’48 Saatte İngilizce’’ sloganıyla yola çıkmış ve kendi icat ettiği eğitim metoduyla İngilizce öğretmenliği yapmaya başlamıştır. 10 yıldır Türkçe çalışan zihinlerin yabancı dil öğrenme alışkanlıkları üzerine çalışmalar yapan Çağlı, ‘’Biz neden İngilizce öğrenmekte zorlanıyoruz, öğrenme ve stand- up arasındaki farklar nelerdir, biz neden anlayıp konuşamıyoruz, Türkçe’nin temel özellikleri nedir?’’ gibi soruların cevaplarını esprili bir dille öğrencilere aktardı. Çağlı konuşmasının sonunda ‘’Türkçe düşünme ama Türkçeyi düşün. Sen önce konumunu bileceksin ki hedefini doğru bulasın. ’’ sözleriyle İngilizce ve Türkçe düşünme üzerine fikirlerini dile getirdi.

Dil Mektebi Kurucusu Taner Çağlı’ya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel tarafından plaket ve Bandırma gemisi takdim edildi.

Öğleden sonra ikinci oturumun ikinci konuşmacısı Altavia Dekatlon Ceo’su Samet Ensar Sarı sahne aldı. Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Sarı, öğrencilerimiz için hazırladığı “Dijital Dünyada Girişimci Olmak” adlı sunumunu yaptı. Üniversite yıllarında girişimci olmaya karar veren Sarı, konuşmasının başlangıcında takım halinde iş yapmanın avantajlarından, gençlerin girişimcilikle ilgili korkularından ve mahalle baskılarından söz etti. Staj yapın, eğilimlerinizi tartın önerisinde bulunan konuşmacımız; çalışkan, özgüvenli, öğrenmeye hazır ve risk almayı göze alabilen insanların girişimciliğe daha yatkın olduklarını belirtti. Dijital dünyanın ulaşılabilirliği kolaylaştırdığı, popülerlik kazandırdığı ve hayal gücünü arttırdığı üzerinde görüşlerini bildiren Sarı, “Bilgi olmadan fikir olmaz, fikir olmadan iş olmaz.” sloganıyla, yeni bir iş fikri bulmaya çalışırken üretken davranmaktan ziyade problemin ne olduğu ve nereden kaynaklandığı sorularının daha çok yardımcı olacağını söyledi. Konuşmasının sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe tarafından kendisine plaket ve bandırma gemisi takdim edildi.

Etkinliğin son konuşmacısı Kale Seramik İnsan Kaynakları Direktörü Faruk Yılmam konuşmasına, aldığı eğitim ve iş deneyimlerinden bahsederek başladı. İnsan kaynakları hakkında fikirlerini dile getirdikten sonra öğrencilere staj yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Sonrasında “İnsan kaynaklarının temeli iletişimdir. Bu organizasyonu düzenleyenler iş hayatına atıldıklarında bir adım önde olacaklardır.” dedi. Konuşmasını soru cevap şeklinde sonlandıran Yılmam’a plaket ve Bandırma gemisi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir program sonunda yaptığı konuşmada kariyer günleri etkinliğinin önemine vurgu yaparak her yıl bu etkinliği gerçekleştiren İşletme ve Ekonomi Topluluğu üyelerine ‘’ 6. Kariyer Günleri’’ etkinliğine verdikleri emekten dolayı teşekkürlerini belirterek plaket takdiminde bulundu.