Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2024

911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Topluluğumuzdan Büyük Başarı

911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Topluluğumuz, Edirne'de düzenlenen "Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması"nda üçüncü ve Çadır Kurma Etabında ikinci olarak dereceye girdi.

Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve AFAD tarafından düzenlenen Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması; 9 Balkan Ülkesi, 15 Üniversite ve 168 öğrencinin katılımıyla  20-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Edirne'de düzenlendi. Yarışmaya katılan öğrencilere AFAD ekiplerince 3 gün boyunca eğitim verildi. Teorik ve pratik eğitimleri tamamlayan ekipler, enkaza giriş, enkazda çalışma, yapay tırmanma, çadır kurma ve doğada arama kurtarma etaplarındaki yarışmalara katıldı.

Yarışmada, Bosna Hersek'ten Uluslararası Sarajevo Üniversitesi birinci, Kosova'dan University Ukshin Hoti Prizren ikinci, Üniversitemiz 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Topluluğu ise üçüncü olarak dereceye girdi. Akredite sivil toplum kuruluşları arası çadır kurma etabında ise 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Topluluğumuz ikinci oldu. Yarışmaların ardından Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi'nde ödül töreni düzenlendi. Dereceye giren ekiplere kupa, katılım belgesi ve hediyeleri verildi.

Balkan Ülkeleri Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması'nda elde ettikleri başarı için 911 Arama Kurtarma ve Dağcılık Topluluğumuzu ve Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Alaraslan hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.