Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2024

Aday Öğrencilerimizin Sorularını Cevaplandırdık

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, aday öğrencilerimizin üniversite tercihleri ve kariyer planları konusunda daha bilinçli ve doğru kararlar almalarına katkıda bulunmak ve Üniversitemizi tanıtmak amacıyla lise öğrencileriyle söyleşide bulundu. Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen söyleşiye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Çağdaş Aktan da katıldı.

Aday öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle karşılanan söyleşide konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, üniversite tercihi ve meslek seçimi konularında öğrencilere bilgi ve deneyimlerini paylaştı. "Eğer işinizi severseniz geçim derdiniz olmaz, işinizi sevmezseniz geçiminiz derdiniz olur" diyerek seçtikleri mesleklerin hayatlarının devamını büyük ölçüde etkileyeceğini belirten Rektörümüz, öğrencilere gelecekleri için hedef belirlemeleri tavsiyesinde bulundu. Söyleşide kendi eğitim ve meslek hayatından örnekler de paylaşan Boz, soru cevap bölümünde öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Üniversitemizin aday öğrencilerimizle buluştuğu ikinci durak ise Gönen Ömer Seyfettin Fen Lisesi oldu. Üniversitemizi temsilen Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Çağdaş Aktan ve Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüzde görevli Öğretim Görevlisi Muhammet Yörübulut’un katılım gösterdiği söyleşide aday öğrencilerimiz, üniversite yaşamıyla ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.