Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2024

Akademisyenimizin "Hatırla" Başlıklı Tipografi Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" adlı eserindeki kelimeleri kullanarak Türkçenin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan Üniversitemiz Gönen Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Yasin Avcı'nın "Hatırla" adlı sergisi, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Safahat” adlı eserinde bulunan 17 kelimeyi tipografi sanatıyla buluşturan akademisyenimiz, serginin Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkçenin zenginlikleriyle ilgili bir projesinden hareketle ortaya çıktığını ifade etti.

Geçmişimizdeki kelimeleri hatırlatmak amacıyla serginin adını “Hatırla” koyduğunu belirten Öğretim Görevlisi Yasin Avcı’nın sergisi, 26 Mayıs 2024 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.