Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023

Akademisyenlerimiz Tarafından “2. Kültür ve Kitap Günleri” Kapsamında Söyleşi Gerçekleştirildi

Gönen Belediyesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Kültür ve Kitap Günleri kapsamında İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yahya Turan, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Adem Bölükbaşı ve Bandırma Meslek Yüksekokulu akademisyenlerimizden Öğretim Görevlisi Dr. Yakup Toktay "Dijitalleşme ve Medya, Gözetim Kapitalizmi", "Etkili ve Eleştirel Okuma" konulu söyleşiler gerçekleştirdiler.

23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin ilk gününde, Doç. Dr. Yahya Turan moderatörlüğünde Doç. Dr. Ahmet Güven, dijitalleşmenin toplumsal dönüşüme etkileri, dijitalleşen dünyada bireyi ve toplumu bekleyen fırsat ve tehditler, konvansiyonel medyadan yeni medyaya değişen seyir pratikleri konulu söyleşi gerçekleştirirken, Öğr. Gör. Dr. Yakup Toktay ise "Google Kapitalizmi" başlığı altında sosyal medya şirketlerinin kullanıcılardan topladığı kişisel veriler üzerinden yapılan veri sömürgeciliği üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin ikinci gününde Doç. Dr. Yahya Turan moderatörlüğünde Doç. Dr. Adem Bölükbaşı, "Etkili ve Eleştirel Okuma" başlığı altında gerçekleştirdiği söyleşide, seçici okuma ve okuma kantonları hakkında bilgiler verdi. Kitap okuma kültürüne de değinen Doç. Dr. Adem Bölükbaşı, okumada eleştirel yaklaşımının önemini vurguladı.

Katılımın yoğun olduğu söyleşilere; akademisyenler, öğrenciler, bölge halkı ve yerel basın mensupları büyük ilgi gösterdi.