Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2023

BAUSMER tarafından “3. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı” Gerçekleştirildi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAUSMER) tarafından düzenlenen "3. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı" (ITSC’23), 15-17 Kasım 2023 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Konferansa yurt içinden ve yurt dışından birçok bilim insanı, kamu ve özel sektör temsilcisi katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan BAUSMER Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Üniversitemizin ve BAUSMER'in akademik çalışmaları ve projelerini vurguladı. İlk oturumda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Alan ve AUS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı & Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Esma Dilek birer sunum gerçekleştirdiler. Öğleden sonraki oturumlarda çeşitli konular ele alınmış, davetli konuşmacılar ve konuklar etkileşimli sunumlar gerçekleştirildi. Çeşitli sektörlerden uzmanlar, Akıllı Şehirler ve Akıllı Ulaşım Sistemleri ekosistemindeki iş birliklerini ve gelişmeleri paylaştı.

Konferansın ikinci gününde, farklı oturumlarda multidisipliner konular, Uzay Bilimlerinden Tarım Lojistiğine kadar geniş bir yelpazede sunuldu. TEKNOFEST'e katılan üniversite öğrencilerimizden oluşan Waterbenders ekibi de projelerini paylaştı.

Prof. Dr. Necla Tektaş'ın moderatörlüğünde yapılan üçüncü gün oturumları, ulaşım planlaması ve akıllı yöntemlere odaklanarak devam etti. Oturumlarda YLSY ve ÖYP öğrencilerinin deneyimleri ele alındı. Konferans, akıllı ulaşım sistemleri alanındaki önemli gelişmeleri paylaşmak ve iş birliklerini artırmak adına başarılı bir etkinlik oldu.

Konferansla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.