Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2021

Balıkesir Valiliği “Üniversite ve Yurtlar Güvenlik Tedbirleri Toplantısı” Gerçekleştirildi

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Valimiz Hasan Şıldak başkanlığında Balıkesir Valiliği’nce gerçekleştirilen ''Üniversite ve Yurtlar Güvenlik Tedbirleri" toplantısına katıldı. Balıkesir Valiliği Kocaseyit Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Balıkesir Valimiz Hasan Şıldak ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Narlı, Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Refik Budak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve Genel Sekreterimiz Cihangir Boz katıldı.

Toplantıda 2021-2022 eğitim öğretim yılında üniversiteler ve öğrenci yurtlarının eğitim-öğretim ve yaşam alanlarında daha güvenli ortamların oluşturulması konuları görüşüldü. Öğrencilerin barınma ve ulaşım konuları hususunda problemlerinin giderilmesi için karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine yönelik sportif ve sosyal alanların da geliştirilmesi için yapılacak çalışmaların önemli olacağına da değinildi.

Toplantıda ayrıca pandemi tedbirleri çerçevesinde 2021-2022 Akademik Yılında uygulanması planlanan yüz yüze eğitim modelinde alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler de değerlendirildi.