Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2024

Eğiticilerin Eğitimi Programı Tamamlandı

Üniversitemiz ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi paydaşlığında gerçekleştirilen Eğiticilerin Eğitimi Sertifika Programı tamamlandı. 20 Şubat 2024-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen eğitimde; Eğitim Programları ve Öğretim, Öğrenci Merkezli Öğretme Yaklaşım, Yöntem ve Teknikleri, Öğrenci Merkezli Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Yetişkin Eğitiminde Sınıf Yönetimi, Öğretim Tasarımı Eğitim Psikolojisi ve Yetişkin Eğitimi (Androgoji) modülleri yer aldı. Yaklaşık 3 ay süren eğitimlerin sınavları 17 ve 24 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Akademisyenlerimizden alınan geri bildirimler doğrultusunda ise 10.05.2024 tarihinde bir telafi sınavı gerçekleştirildi. 70 puan ve üzeri alan akademisyenlerimiz e-devlet onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.

Belirlenen tarihlerde ilk olarak Üniversitemizde görev yapan 611 personelin sisteme kaydı tamamlandı. Eğitimlere ve sınavlara 422 akademik personelimiz katılım sağlarken 419 akademik personelimiz 70 puan ve üzeri alarak sertifika almaya hak kazandı. Eğitim Fakültesi mezunu ya da Pedagojik Formasyon Sertifikası bulunan 123 personelimiz ise eğitimlerden muaf tutuldu. Sınavda başarısız olan akademisyen sayısı 3 olarak belirlenirken 59 personelimiz ise çeşitli sebeplerle eğitimlere katılmadılar.