Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2023

Grafik Tasarımı Bölümümüz Tarafından Anlamlı İki Sergi Düzenlendi

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümümüz tarafından "Prof. Dr. Selahattin Ganiz Anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi” Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergi Salonu’nda 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 15.00’te; "Prof. Dr. Güler Ertan Anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi" ise Bandırma Belediyesi Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde 24 Kasım 2023 Cuma günü saat 17.00’de düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümümüz tarafından Prof. Dr. Selahattin Ganiz anısına düzenlenen sergi açılışına katıldı. Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya'nın küratörlüğünü yaptığı sergi açılışında Rektör Yardımcımız ve aynı zamanda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, öğretim üyelerimiz, öğretmenler, öğrencilerimiz ve sanatseverler de hazır bulundu.

Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergi Salonu’nda 23 Kasım Perşembe günü saat 15.00’te gerçekleşen açılış töreninde günün anlam ve önemini ihtiva eden bir konuşma gerçekleştiren Özdemir, sanatın her alanında sanatçıların ve sanatseverlerin yanında olduklarını belirtti. Sanata ve kültüre her daim gerekli katkıyı vermek için ilgili çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Rektörümüz, etkinlikte emeği geçen akademisyen ve öğretmenlere teşekkür etti. Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, küratörler Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya ile öğretmenler serginin açılışını gerçekleştirdiler.
Türkiye'nin farklı üniversitelerinde görev yapan değerli akademisyenler ve öğretmenlerin eserlerini tek tek inceleyip bilgi alan Özdemir, sanatçıları ayrı ayrı tebrik etti. Sergi, 8 Aralık’a kadar açık kalacaktır.

Grafik Tasarımı Bölümümüz tarafından düzenlenen bir diğer sergi ise "Prof. Dr. Güler Ertan Anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi" oldu.

Üniversitemiz ve Bandırma Belediyesi iş birliğiyle, Bandırma Belediyesi Tunç Başaran Kültür Merkezi'nde, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümümüz tarafından Türkiye’nin fotoğraf alanındaki ilk kadın profesörü Güler Ertan’ın anısına “24 Kasım Öğretmenler Günü” karma sergisi düzenlendi.
Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner ve Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya’nın küratörlüğünde hazırlanan sergide Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan değerli akademisyenler ve öğretmenlerin eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 1 Aralık’a kadar açık kalacaktır.