Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2024

İslami İlimler Fakültemizde Dekanlık Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

İslami İlimler Fakültemizde Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan, düzenlenen törenle dekanlık görevini Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’den devraldı. Sezai Karakoç Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, İlçe Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve akademik/idari birim yöneticlerimiz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan’a yeni görevinde başarılar dilerken, önceki Dekan Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir'e İslami İlimler Fakültemize olan katkılarından dolayı teşekkür etti. Dekanlık görevine başlayan Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan’ı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

Prof. Dr. Abdullah Hikmet Atan

Samsun’da doğdu. İlk-orta ve liseyi memleketinde tamamladıktan sonra 1989 yılında  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültenin Hadis bölümünde 1990-1993 yılları arasında yüksek lisans, 1993-1999 yılları arasında da doktora yaptı. Muhtelif zamanlarda Suriye ve Ürdün’de hadis ilmine dair araştırmalarda bulundu.

1999-2009 tarihleri arasında on yıl Kazakistan’da İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı ve dekanlığı yaptıktan sonra İstanbul’a dönerek 2012 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak on yıl çalıştı. 2022 yılından itibaren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'nde Dekan Yardımcısı, Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Arapça, İngilizce ve Kazakça bilen Atan, evli ve iki çocuk babasıdır.