Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2024

İstikrarlı Yükseliş: Üniversitemiz Türkiye'nin En İyileri Arasında

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından bu yana, Türkiye’deki üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralayan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) ile Türkiye’deki devlet üniversite ve fakültelerinin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) gerçekleştirilmektedir.

Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrenciler tarafından belirlenen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na (TÜMA 2024) Türkiye’deki 126’sı devlet ve 74’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 200 üniversite katıldı ve 50 bin öğrenciden veri toplandı.

Öğrenci odaklı ve öğrencileriyle büyüyen bir üniversite olmanın yanı sıra sürdürülebilir iyileştirme anlayışıyla kaliteyi merkeze alan Üniversitemiz, 2024 TÜMA sonuçlarına göre istikrarlı yükselişini sürdürdü ve Türkiye’nin en iyileri arasında yer almayı başardı.

31 yıllık bir akademik birikim üzerine inşa edilen ve “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” mottosunu benimseyen Üniversitemizde, öğrencilerimizin memnuniyet düzeyinin her geçen yıl artması, Üniversitemizin tüm üniversiteler arasında istikrarlı bir şekilde yükselmesini sağladı. Üniversitemizin kalite çalışmalarında danışma kurullarının oluşturulması ve öğrenci görüşlerinin bu süreçte alınması sıralamalarda olumlu etkisini gösterdi. Her yıl artan öğrenci memnuniyeti, Üniversitemizin öğrenci odaklı yaklaşımının ve sürekli gelişiminin bir sonucu olarak TÜMA 2024 sonuçlarına yansıdı.

TÜMA 2024 sonuçlarına göre, “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında” 126 devlet üniversitesi arasında bir önceki yıl 28. sırada olan Üniversitemiz, 2024 yılında 23. sırada yer aldı.

Üniversitemiz, 200 üniversitenin bulunduğu “Üniversitelerin Genel Memnuniyet” listesinde ise bir önceki yıl 47. sırada iken 2024 yılında 43. sırada yer aldı ve istikrarlı yükselişini sürdürdü. Farklı kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı araştırmada Üniversitemiz ayrıca “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” kategorisinde devlet üniversiteleri arasında 12. sırada, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârlığı” kategorisinde 16. sırada, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” kategorisinde ise 30. sırada yer aldı.

Öğrenci odaklı ve öğrencileriyle büyüyen bir üniversite yapısına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, “Bu başarı, öğrenci odaklı yaklaşımımızın ve sürekli gelişim anlayışımızın bir göstergesidir. Yaklaşan tercih döneminde de öğrencilerin bu araştırmalardan mutlaka faydalanmalarını tavsiye ediyorum. Üniversitemizde, güçlü akademik kadromuz, modern altyapımız ve zengin sosyal olanaklarımız ile hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ortam sizi bekliyor” dedi.