Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik” Söyleşisi Yapıldı

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Temsilciliği tarafından, Başbakanlık Müşaviri Doç. Dr. Kudret Bülbül’ün katılımı ile  “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik” söyleşisi yapıldı.

Söyleşi öncesi Rektörümüz Türkiye’deki üniversitelerde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi arasında yapılan bir araştırma sonucunu öğrenciler ile paylaştı. “Sizlerle ilgili güzel bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Türkiye’deki üniversitelerde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini değerlendiren bir rapor yayınlandı. Türkiye’de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bulunan 82 üniversite arasında 34. sırada yer aldık. Yeni bir üniversite olarak sevindirici bir haber.” dedi.

Ardından Doç. Dr. Kudret Bülbül “Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik?” konusu hakkında öğrenciler ile paylaşımda bulundu. Bülbül; “Bu çalışma değerli gençlere ithaf ediliyor. Dünyanın pek çok bölgesinde gençler ile birlikte olduk. Sadece gençler ile değil, genç meslek grupları ile de birlikte olduk ve Türkiye’nin birçok yerinde konferanslar verdik.  Bazı sorunlar ile karşılaştık. Ortak gördüğümüz sorun ise keşkeler oldu. Ulaşılan hedeflerde keşkelere neden olabiliyor. Kendinizi tanıyarak meslek seçimi çok önemlidir. Bir konu hakkında er ya da geç gerçek ortaya çıkar. Ama asıl marifet gerçeği zaman geçtikten sonra değil, vaktinde görmektir. Bu konuşmalar ile kişisel tecrübelerimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bu yüzyılda sizden beklenen gerek bölgesindeki gerek uzak diyarlardaki sıkıntıları, dertleri, neler olduğunu gören bir gençliktir. Bugün dünya medeniyetlerinde bakıldığında yaşanılan üç sorun olduğu görülür. Bunlar adaletsizlik, paylaşımsızlık, farklılıkları bir arada yaşatamamadır. Biz ise 1000 yıllık bir medeniyete sahip bir milletiz. Maalesef sahip olduğumuz birikim ve değerden o kadar kopmuşuz ki. Örneğin birçok dil biliyorsunuz ama güvenilmezsiniz. Güvenilir insan değilseniz bunun hiçbir önemi yoktur.” dedi.

Donanımın önemli bir unsur olduğunu belirten Bülbül; “Donanımlı olmakta akademik donanım olduğu kadar, kültürel donanım da önemlidir. Çünkü kültürel değerlerimiz sizin gibi gençler ile gelecek kuşaklara aktarılacaktır.” dedi.

Söyleşi Rektörümüzün Doç. Dr. Kudret Bülbül’e plaket takdim etmesi ile sona erdi.